Tasarım Ürünler yarışmasında 'Atıklardan Şahesere' birinci oldu

Güngören’de minik öğrenciler arasında geri dönüşüm bilincini artırmak için atık maddelerden tasarlanan ürünler görücüye çıktı. Minik öğrenci Hayrunnisa Yamak dikkat çeken ürünü ile birinci oldu.

Tasarım Ürünler yarışmasında 'Atıklardan Şahesere' birinci oldu
Güngören Belediyesi, ilçede bulunan okullarda geri dönüşüm bilincini artırmak için atık ürünlerden oluşturulan tasarım ürünler yarışması düzenledi.

Yarışmaya birçok okuldan çok sayıda öğrenci katıldı.

Görücüye çıkan tasarım ürünleri arasında en dikkat çekip birinci olan ise 'Atıklardan Şahesere' ismini verdiği ürünü ile Şehitler İlkokulu'nda okuyan Hayrunnisa Yamak'a ait. 

Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman programa katılarak çocukların tasarladığı ürünlerin sergisini gezdi.

“Yarışmanın değil yapılanların önemi var”

Çocukların tasarladıkları ürünlerin sergisini ziyaret eden Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, “Bizim buradaki asıl amacımız eserlerin ortaya çıkmasından çok geri dönüşüm bilincinin oluşturulması. Dünyada doğanın oluşturduğu hiçbir şeyin atık olmadığını, bizim onları atık hale getirdiğimizi dolayısıyla bizlerin bunları kullanarak atık olmaktan çıkarabileceğimiz bilincini oluşturmak. Çünkü kaynaklar sınırlı ama ihtiyaçlarımız sınırsız. Bu bilinci oluşturup hem ülke ekonomisine katkıda bulunmak hem de çocukların ufkunu geliştirecek imkanlar tanımak adına düzenliyoruz. Yarışmanın değil yapılanların önemi var. Hiçbir şey atık olarak kenara atılamaz” ifadelerini kullandı.

Tasarım Ürünler yarışmasında 'Atıklardan Şahesere' birinci oldu


Kaynak: İHA