Sorgun'da 6. Engelliler Şenliği Başladı

Sorgun Engelliler Umut Derneği ve Engelliler Umutspor Kulübü tarafından, Engelliler Haftası dolayısıyla 6. Engelliler Şenliği düzenlendi.

Sorgun Kaymakamlığı önünde engelli ve ailelerinin yürüyüşü ile başlayan şenlikte, engellilerin yaşam mücadelesini anlatan pankartlar taşındı.

Sorgun Engelliler Umut Derneği önünde son bulan yürüyüşün ardından bir açıklama yapan Sorgun Kaymakamı Mustafa Altınpınar, herkesin bir gün, kendisinin de bir engelli olabileceği bilinci ile engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için çok çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi.

Engelliler Umut Derneği Başkanı Süleyman Özdemir ise, yaşamlarında bir takım engeller olsa da bu engelleri bir şekilde aşacaklarını ifade ederek, 'Biz engelli olmayı sorun etmiyoruz. Asıl bizi görmeyenleri engelli olarak görüyoruz. Çünkü biz engelli olsak ta kendi işlerimizi takip edebiliriz. Engelliler Umut Derneği olarak bütün engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz.' diye konuştu.

Özdemir, hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Yürüyüşe, Sorgun Kaymakamı Altınpınar, Sorgun Engelliler Umut Derneği Başkanı Özdemir, Sorgun Engelliler Umutspor Kulübü Başkanı Zeynep Ertal Altunkuyu, engelliler ve aileleri katıldı.

Kaynak: AA