Sincan'da Çocuğun Başarısında Ailenin Önemi Konuşuldu

Aile Haftası için özel bir program düzenleyen Sincan Belediyesi, “Çocuğun başarısında ailenin önemi” konulu bir program gerçekleştirdi. Yüzlerce Sincanlının katıldığı programa eğitimci yazar Ahmet Maraşlı da eşlik etti. Ailelere altın değerinde öğütler veren Maraşlı “Aile bir toplumun mihenk taşıdır” dedi.

Sincan'da Çocuğun Başarısında Ailenin Önemi Konuşuldu
Sincan Belediyesi, “Çocuğun başarısında ailenin önemi” konulu bir program gerçekleştirdi. Sincan Lale Meydanı Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa eğitimci yazar Ahmet Maraşlı konuk oldu. Sincanlıların yoğun ilgi gösterdiği programda çocuk eğitimindeki önemli detaylar konuşuldu.

“Çocuğunuzu gözlemleyin”

Sincanlı ailelerle seslenen Maraşlı, “Şikayetçi olduğunuz bu dünyaya bakarken; geleceğin dünyasını kuracak, çocuk yetiştirecek anne babalarını sizin yetiştirmekte olduğunuzu unutmayın” tavsiyesinde bulundu. Çocuklara zaman ayrılması gerektiğini de belirten Maraşlı, günümüzde zamanı teknolojinin doldurduğunu ve bunun tehlikeli olduğunu söyledi.

Maraşlı, “Çocuğunuzu, yapabileceğini düşündüğünüz bir alana yönlendirin, ona bazı idealler kazandırmak için de çocuğunuzu iyi gözleyin ve yeteneklerini keşfedin” diye konuştu.



“Aile toplumun özüdür”

Ailenin toplumun temel yapısını oluşturduğuna değinen Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna da söz konusu söyleşilerin önemli olduğunun altını çizdi. Başkan Tuna, “Aile toplumun özüdür. Onu tahribe yönelen her şey toplumun tahribine yönelmiş demektir. Bu bilinçle biz Sincan Belediyesi olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çünkü inanıyoruz ki bir memleketin yükselmesi ev ve aile muhabbetine bağlıdır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA