Sakarya'da FETÖ/PDY Davası

'Silahlı terör örgütü üyeliği' ve 'örgüte finansman sağladığı' suçlamasıyla hakkında dava açılan eski öğretmen, hakim karşısına çıktı.

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 'silahlı terör örgütü üyeliği' ve 'örgüte finansman sağladığı' suçlamasıyla hakkında dava açılan eski öğretmenin yargılanmasına başlandı.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) meslekten ihraç edilen öğretmen Alaattin Çakmak ile avukatı ve yakınları katıldı.

Kimlik tespitinin yapılması ve Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianamenin özetinin okunmasının ardından söz verilen sanık Çakmak, emniyetteki ifadesinin doğru olduğunu söyledi.

Çakmak, eşi 2014 yılında hacca gittiğinden, ücretsiz görüşmek amacıyla araştırmalar yaptıklarını, internet üzerinden bu şekilde haberleşebilmek için program yüklemek üzere cihazını telefoncuya bıraktığını söyledi.

Belli bir müddet sonra telefonunu geri aldığını ve eşiyle hacca gidince 'Tango' isimli programla konuştuğunu belirten Çakmak, telefonuna örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' yüklenip yüklenmediğini bilmediğini, 'ByLock' kullanmadığını savundu.

Çakmak, iddianamede örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla Bank Asya'ya para yatırmadığını savunarak, 'Mesleğe 2005 yılında İstanbul'da başladım. Ailecek birikimimizi bankada tutmaya karar verdik. En karlısı olduğu için Bank Asya'yı seçtik. 2015 Aralık ayına kadar farklı miktarlardaki birikimlerimizi bu bankaya yatırdım. Terör örgütünün liderinin yönlendirmesiyle hesaba para yatırmadım.' ifadelerini kullandı.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen sanık Çakmak, beraatını ve tahliyesini talep etti.

Çakmak'ın avukatı da müvekkilinin savunmasına katıldıklarını belirterek, tahliyesini istedi.

Duruşmada görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanmasını ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, 'ByLock' yazışma içeriğinin İl Emniyet Müdürlüğünden istenmesi için müzekkere yazılmasına, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA