AKUT Ekibi Yavru Kedi 'Sütun' İçin Seferber Oldu

Eskişehir’de bir kafenin çatısından girerek sütununa düşen yavru kedi, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Eskişehir ekibi tarafından yoğun çalışmalar sonucu kurtarıldı.

AKUT Ekibi Yavru Kedi 'Sütun' İçin Seferber Oldu
Kızılcıklı caddesi üzerinde bulunan bir kafede müşteriler, işletme içindeki sütundan kedi sesi duyduklarını belirtti.

Kafe personeli, kendilerinin de duyduğu kedi sesinin geldiği yere bakmak için depo ve bodrum katında aramalar yapsa da bir sonuç alamadılar. Daha sonra konu bir hayvansever tarafından sosyal medyaya taşınarak, yardım talebinde bulunuldu. Ardından AKUT Eskişehir ekibi ile iletişime geçilerek, durum anlatıldı.

Olay yerine gelen 5 kişilik AKUT Eskişehir ekibi, önce kafe içerisinde aramalara başladı.

Sesin sütun içerisinden gelen yavru bir kediye ait olduğunu tespit eden ekip, ardından bodrum kata inerek burada çalışmalarına devam etti. Burada matkap ile sütuna delik açan AKUT çalışanları, ritgit adı verilen kamera ile içeride arama gerçekleştirdi. Daha sonra yavru kedinin kafe hizasında sıkıştığını belirleyen ekip, tekrar yukarı çıkarak buradan geçen sütunu tekrar matkap yardımıyla deldi. Yine kameralarla iç kısım kontrol edilerek, nihayetinde yavru kediye ulaşıldı. Kedinin zarar görmeyeceği ve çıkarılabilecek şekilde sütun açılarak, yavru kedi dışarı çıkarıldı. Gözlerini yeni yeni açmaya başlayan yavru kediye ilk müdahale yapıldıktan sonra süt verildi.

Daha sonra battaniyeye sarılarak, üşümesi engellendi. Yaklaşık 1 saat süren yoğun çalışmalar sonucu çıkarılan yavru kediye ‘Sütun’ adı verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan AKUT Eskişehir Ekibi Emniyet Birim Sorumlusu Tolga Sezer, kedinin emniyetle çıkarıldığını belirterek, “Vatandaşlardan gelen çağrı üzerine 5 kişilik ekibimizle beraber bölgeye intikal ettik. Yaptığımız aramada, kedinin kolonun içinde olduğunu tahmin ettik. Bodrumdan ve zemin kattan yaptığımız çalışma üzerine, zemin katta ufak bir delik açarak, içeri aydınlattıktan sonra kamera sokup kediyi teslim ettik. Kediye zarar vermeden emniyetli bir şekilde ufak bir delik açarak, kedinin emniyetle bulunduğu yerden tahliyesini sağladık” ifadelerini kullandı.

Kafenin İşletme Müdürü Ezgi Durukan ise, olay anını anlatarak, “Burada kahvaltı yapmaya gelen bir müşterimiz, kedi miyavlaması duymuş. Bize haber verdi, “Burada kedi sıkışmış olabilir” diye. Biz daha sonra aramaya başladık ama kediyi bulamadık. Duvara sıkıştığını tahmin ettik. Ardından itfaiyeyi aradık fakat çok çare gelmeyince onun aracılığı ile AKUT’tan yardım istedik. AKUT geldi sağ olsunlar yavru kediyi kurtardı. Sütun adını verdiğimiz yavru kediyi personelimiz sahiplenecek ancak öncelikle annesini bulacağız. Eğer anne reddederse daha sonra sahiplendireceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA