Mardin'de Kadın Polis Memurunun Darbedildiği İddiası

Mardin Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı İbrahim Pordoğan, Mazıdağı İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli kadın polis memuru S.E'nin bir kuaförde darp edildiği saldırıyı kınadı.

Pordoğan, yaptığı açıklamada, kadın polis memurunun darp edilmesinin ve kardeşlik ikliminin hakim olduğu Mardin’in bu şekilde bir olayla gündeme gelmesinin kendilerini üzdüğünü belirtti.

Mardin Berberler ve Kuaförler Odası olarak yapılan bu insanlık dışı davranışı şiddetle kınadıklarını vurgulayan Pordoğan, şunları kaydetti:

'Darp edilen bizim anamız, eşimiz veya bacımız da olabilirdi. Kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında olduğumuz gibi canlarını hiçe sayarak ülkemizi, milletimizi, çocuklarımızı ve bizleri koruyan ülkemizin göz bebeği olan emniyet teşkilatımızın bir ferdi olan kadın polis memurumuzun darp edilmesi bizleri deriden yaralamıştır. Kadın polis memurumuza yönelik gerçekleşen darp olayını kınıyoruz. Bizler hep polisleri ailemizin bir ferdi olarak gördük ve görüyoruz.'

Pordoğan, oda olarak kadın polis memurunun yaşadığı mağduriyetin ve sonrasında gerçekleşen barbarlığın sürekli takipçisi olduklarını aktararak, 'Darp olayı gerçekleşmeden önce kadın polis memurumuzun yaşadığı mağduriyeti kendisinden dinledik ve sahip olduğu tüm hakları kendisine söylediğimiz gibi mağduriyetin giderilmesi için hep yol gösterici olduk. Tekrar tekrar belirtmek istiyorum yapılan bu insanlık dışı davranışı şiddetle kınıyoruz.' ifadelerini kullandı.

İddiaya göre, 29 Nisan'da, Mazıdağı ilçesinde görevli polis memuru S.E, merkez Artuklu ilçesi Yenişehir Mahallesi Aydınlar Caddesi'ndeki bir kuaförde yaptırdığı saçının yandığı iddiasıyla durumu Mardin Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı İbrahim Pordoğan'a iletmiş, burada saçını yaptırdığı kuaför Onur D. tarafından darbedilmişti.

Mardin Devlet Hastanesi'ne götürülen S.E, 10 gün iş göremez raporu almış, olayla ilgili kuaför Onur D. ile kardeşi Hasan Can D. gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA