Manisa'dan Kısa Kısa

– Salihli'de 'El Emeği Göz Nuru' adlı sergi açıldı.

Salihli ilçesinde, Şehit Ahmet Özsoy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerlerinin hazırlamış olduğu 'El Emeği Göz Nuru' adlı sergi açıldı.

Zafer Keskiner Tiyatro Salonu Sanat Galerisi’nde açılan karma sergide, 361 farklı kursta yapılan el işi ürünler sergilendi.

Salihli Şehit Ahmet Özsoy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Yazka, yaptığı açıklamada, yıl boyunca açılan kurslara 9 bin 175 kursiyerin katıldığını belirtti.

Salihli Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu ise, 'Müdürlüğümüz bundan sonra da araştırma yapıp, halkın ve Salihli’nin ihtiyaç duyduğu kurslara öncelik vermesi en büyük temennimizdir.' dedi.

- Engelliler için şarj istasyonu açıldı

Manisa'nın Kula ilçesinde belediye ile Salihli Ticaret ve Sanayi Odası katkılarıyla kurulan akülü araç şarj istasyonu hizmete açıldı.

Törende konuşan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Engelli Aracı Şarj İstasyonunun, akülü sandalye kullanan engelli vatandaşların araçlarını rahatça şarj edebilecekleri gibi aynı zamanda vatandaşlara bu noktada şarj ünitesine bağlı ekrandan sesli ve görüntülü video izleme imkanı sunduğunu söyledi.

- Soma’da Engelliler Haftası kutlamaları

Engelliler Haftası programı, Manisa’nın Soma ilçesi Beşyol Meydanından Cengiz Topel Meydanına yürüyüş ile başladı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ardından engelliler koşusuna katılan ve dereceye girenlere madalyaları verildi.

Törende engelliler tarafından şiirler okundu, zumba ve Gökkuşağı senfonisi ile engellilerin farklı alanlardaki becerileri sergilendi.

İlçedeki tüm rehabilitasyon merkezlerinin katılımı ile açık hava sergisinin açılışı yapıldı.

- Yörük kadınlarının ramazan hazırlığı

Turgutlu ilçesine bağlı Çıkrıkçı Mahallesi'nde ikamet eden yörük kadınları, yaklaşan ramazan öncesinde her gün bir evde imece usulüyle yufka ekmeği yapıyor.

Sabah erken saatlerde toplanan yörük kadınları, her gün bir evin bahçesinde toplanarak, ramazan ayında iftar ve sahur sofralarını süsleyecek ve lezzet katacak olan yufka ekmeğini hazırlamaya başlıyor.

Kadınların bir kısmı hamur yoğururken, diğer kadınlar oklava ile hamur'u yufka haline getiriyor, içine malzemelerini koyuyor ve ocakta pişiriyorlar.

Erkekler ise ocak ateşine odun taşıyarak hanımlarına yardımcı oluyorlar.

Mahalle sakinlerinden Ömer Eryılmaz, yapılan hazırlığın komşu kadınların bir araya gelerek ramazanın heyecanını yaşatmak için olduğunu belirtti.

Eryılmaz, 'Yapılan ramazan hazırlığıdır. Önce bir ramazan boyu yenilecek şekilde yufkalar açılır. Ardından gözlemeler yapılır. Ramazan'a bir ay kala, ramazan heyecanı milleti sarar, her gün farklı bir evde olmak şartı ile bu etkinlik yapılır.' diye konuştu.
Kaynak: AA