Mahkeme Başkanından, Ergenekon Ve Balyoz Davaları Açıklaması

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde görev almayıp daha sonra yapılabilecek eylemler için kendilerini gizledikleri iddiasıyla haklarında dava açılan ve aralarında muvazzaf asker ile merkeze alınan vali yardımcısının da bulunduğu 41'i tutuklu, 45 sanığın yargılanmasına devam ediliyor Sanık Girginer: 'Devlet, damarlarında hain ve kendisine ortak kabul etmez. Ben sadece komutanlarımdan emir alırım' 'Özel hayatım, yaşam tarzım ortadadır. Bir din bezirganının önünde oturacak biri değilim' Mahkeme Başkanı Karaca: (Bazı sanık ve avukatlarının Ergenekon, Balyoz davalarını değerlendirmesi üzerine) 'Milletin göz bebeği TSK'nın komutanları geçmiş yıllarda mağdur edildi. Onları mağdur eden hakim ve savcılar her kimse şimdi onlar yargılanıyor ve gerçek ortaya çıkacaktır. Biz, heyet olarak en az sizler kadar yargılama konusuna hassasiyetle dikkat ediyoruz'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde görev almayıp daha sonra yapılabilecek eylemler için kendilerini gizledikleri iddiasıyla haklarında dava açılan aralarında muvazzaf asker ile merkeze alınan vali yardımcısının da yer aldığı 41'i tutuklu 45 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan binada görülen duruşmada savunmasını yapan tutuklu sanık Murat Cemal Girginer, FETÖ üyeliği suçlamasını reddetti.

FETÖ üyeleriyle mücadele ettiğini öne süren Girginer, 'Devlet, damarlarında hain ve kendisine ortak kabul etmez. Ben sadece komutanlarımdan emir alırım. FETÖ’nün yarattığı TSK’daki kan kaybına Balyoz’la başladı halen de devam ediyor. Algı yönetimi yapılmaktadır.' dedi.

Girginer, görev yaptığı dönemlerde FETÖ’yle mücadele ettiğini iddia ederek, şöyle devam etti:

'Özel hayatım, yaşam tarzım ortadadır. Bir din bezirganının önünde oturacak biri değilim. Silah kaçakçılığından hüküm giymiş bir şahsın beyanlarıyla karşınızdayım. İfadeleri tutarsız olan bu şahsı hiç tanımıyorum. Bu şahsın Deniz Harp Okuluna soktuğu 7 öğrenci var ve hiçbiri burada değil. Bu kişilerin ismi, cismi belli. Eğer ki bu 7 subay için iddianame yazılsaydı, daha tutarlı bir dava olurdu.'

Bazı sanık ve avukatlarının Ergenekon ve Balyoz davaları değerlendirmelerine değinmesi üzerine Mahkeme Başkanı Cem Karaca, araya girerek açıklama yapmak zorunda kaldığını ifade etti.

Sözlerinin 'kişisel görüşü' olduğunu belirten Karaca, 'Milletin göz bebeği olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) komutanları, geçmiş yıllarda mağdur edildi. Onları mağdur eden hakim ve savcılar her kimse, şimdi onlar yargılanıyor ve gerçek ortaya çıkacaktır. Biz, heyet olarak en az sizler kadar yargılama konusuna hassasiyetle dikkat ediyoruz.' dedi.

Duruşmada, sanık savunmalarının alınmasına devam ediliyor.​
Kaynak: AA