Madde Bağımlılığına Yeni Terapi Yöntemi

Yeşilay Mardin Şubesi, tasavvuf müziğini her türlü kötü alışkanlıklar başta olmak üzere madde bağımlığını önlemede ve mücadelede kullanacak.

Madde Bağımlılığına Yeni Terapi Yöntemi
Yeşilay Mardin Şubesi ile tasavvuf müziği sanatçısı Selman Çaktır, bağımlılıklarla mücadele de işbirliği gerçekleştirdi. Müziğin ve sanatın bağımlılık ve her türlü kötü alışkanlıkları önleme ve mücadelede kullanılacağı proje Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile Mardin’de gerçekleştirilecek. Yeşilay Mardin Şube başkanı Lütfü Günlüoğlu, “Bağımlı gençlerin müzik eğitimi ve sanatın bütün dalları ile uğraşmalarının onları topluma kazandıracağı şüphesiz bir gerçektir. Öte yandan madde kullanımının ve bağımlılığın önlenebilmesinde başarının sağlanabilmesi için sanatçının ve toplumun her kesiminin bu mücadelenin içerisinde yer alması gerekir” dedi.

Bu amaç ve kapsamda Sanatçı Selman Çaktır’ın projesine destek vereceklerini dile getiren Günlüoğlu, “Geleceğimizin teminatı olan genç nesillerimizin eğitimin yanı sıra sağlıklarının da her türlü tehdit ve tehlikelerden korunması gerekmektedir. Bu görev başta bizler olmak üzere toplumun bütün kesimlerinin görevidir. Bu görev de sorumluluk üstlenen sanatçı kardeşimiz Selman Çaktır’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Tasavvuf müziği sanatçısı olan neyzen Selman Çaktır ise, “Müziğin kültürümüzdeki yeri ve önemi büyüktür, ecdadımız müziği tedavi amaçlı dahi uzun yıllar kullanmış bu hususta okullar şifahaneler açmıştır. Örneğin, Farabi, Razi, İbn-i Sina ve Gevrekzade Hasan Efendi gibi Türk âlimleri bu alanda çok önemli çalışmalara imza atmışlardır. Tasavvuf müziğinin bölgemizdeki kadim kültürün bir yansıması olduğu düşünüldüğünde projemizin amacına ulaşacağına inanıyorum” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA