Küçükçekmece'deki Cinayet Davası

Küçükçekmece'de sokakta ateş ederek, arabasıyla seyir halindeki Mert Arabalı'nın ölümüne neden olduğu iddia edilen Burak Büyükbay'ın yargılanmasına başlandı.

Küçükçekmece’de sokakta ateş ederek, arabasıyla seyir halindeki 22 yaşındaki Mert Arabalı’nın ölümüne neden olduğu iddia edilen Burak Büyükbay'ın yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Burak Büyükbay ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Büyükbay, olay tarihinde iki kişinin mahalleden içeriye girdiğini gördüğünü, bu kişilerden birinin eli cebinde olduğunu ifade ederek, savunmasına şöyle devam etti:

''Silah çekeceğini düşündüm. Beni göstererek 'bunun iki dakikalık işi var, burada kafasına sıkalım' dediğini duydum. Karşı kaldırıma geçtiler. Yüzü bana dönük olan elini bir anda beline attı. Ben de o anda belimdeki tabancayı çektim. Ağzına mermi verilmiş haldeydi, emniyeti açıktı, rastgele üzerlerine doğru ateş ettim. Karşı taraftan bana herhangi bir ateş gelmedi. Elini beline atan şahsın silah çektiğini görmedim. Silahımı kontrol ettiğimde 5 kez ateş ettiğimi gördüm. Şahısların ikisinde de silah görmedim. Oradan geçen bir araç fark etmedim. Olay anında alkollü değildim.''

Maktul Mert Arabalı'yı tanımadığını söyleyen sanık Büyükbay, babasının 2007 yılında bir cinayet işlediğini, cezaevine girdikten sonra kendisinin de vurulduğunu, tabanca taşımasının sebebinin husumetli olduğu kişilerden kaynaklandığını ifade etti.

Duruşmada söz alan maktul Mert Arabalı’nın ağabeyi Murat Arabalı da ''Sanık hedef alarak doğrudan araca ateş etmiştir. Dönerek etrafa da ateş etmiştir. Olaydan sonra da 'öldürdüm öldürdüm, vurdum vurdum' diyerek olay yerinden kaçmıştır. Bizce pusuya yatmış gibi hali vardır.'' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmada tanıkların dinlenilmesi ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

-İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Küçükçekmece’de 2 Kasım 2016'da sanık Burak Büyükbay'ın sokakta ateş etmeye başladığı, silahından çıkan kurşunlardan bir tanesinin maktul Mert Arabalı'nın hakimiyetindeki arabaya isabet ettiği, hastaneye kaldırılan Arabalı'nın hayatını kaybettiği anlatıldı.

İddianamede, sanık Burak Büyükbay hakkında ''olası kastla öldürme'' suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: AA