Kocaeli'de Altyapı Ve Okullaşma Çalışmaları

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli'nin altyapı ve okullaşmada Türkiye rekortmeni bir il olduğunu belirtti.

Kocaeli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Meclis toplantısında konuşan Güzeloğlu, Odanın çalışmalarında başarılar diledi.

Güzeloğlu, Türkiye'nin büyük geleceğe, aydınlık ve güzel yarınlara dönük yolculuğunda Kocaeli'nin bu büyük yürüyüşü zenginleştiren, derinlik, dinamik ve katkılar sunan bir Büyükşehir olduğunu belirtti.

Kocaeli'nin Türkiye ekonomisinin stratejik, çok önemli ve temel bütün üretim alanlarında belirleyici bir Büyükşehir olduğuna işaret eden Güzeloğlu, şunları söyledi:

'Yaklaşık Türkiye ekonomisinin işlem hacmi açısından yüzde 20'sini üreten, 13 Organize Sanayi Bölgesi olan, teknoparkları, ar-ge merkezleri, Türkiye’deki bilimsel gelişmeyi taşıyan ve belirleyen TÜBİTAK yerleşkesi, 80 bin öğrencisiyle Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Bilişim vadisi her geçen gün artan ivmesiyle bir Kocaeli var. Yılda 50-60 bin arasında göç alan 1 milyon 800 bin nüfusla Türkiye'nin en kalabalık onuncu ili olan ama dolayısıyla sanayi, eğitim, ticaret, turizm, yaşam ve bütün beklentilerle bunu yönetmek zorunda ve sorumluluğundaki bir kentiz. Değerlendirmeyi yaparken bütün bu parametreleri çok doğru analiz etmek, karşılaştırılabilir bir perspektifte ele almak ve gelecek planlamasını tek yanlı bir kararla değil, karara konu olanlarla birlikte alarak uygulamaya koymak esas olmalıdır.'

Vali Güzeloğlu, 0-6 yaşların, kişiliği belirleyen en temel kazanımların elde edildiği bir dönem olduğunu vurgulayarak, 'O yüzden benim bütün görev yaptığım illerde önceliğim eğitimdir. Kocaeli'mizin 12 ilçesinde bin 291 okul, 22 bin 477 öğretmenimiz var. Son 3 yılda altyapı ve okullaşmada Kocaeli Türkiye rekortmeni bir il oldu. 546 milyon 550 bin liralık dev bir yatırım bütçemiz var. Bunda Milli Savunma Bakanımız Fikri Işık'ın çok büyük katkıları oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz.' diye konuştu.

Eğitimin hayati bir konu olduğunu aktaran Güzeloğlu, şöyle devam etti:

'Gebze Teknik Üniversitesi ile çok önemli bir protokolümüz var. Burada öğretmenlerimizi hizmet içi eğitime alıyoruz. Çok keyifli olan çalışmamız devam ediyor ve çok iddialıyız. Yönetici formasyon eğitimleriyle müdürlerimizi eğitiyoruz. En önemli eğitim alanımız okul öncesi eğitim alanıdır. Bu ili devraldığımızda okullaşma oranı yüzde 43,68 idi. Şuan bu rakam yüzde 85,57 ye geldi. Her çocuk bir dünya her çocuk bir cevher bir zenginlik bir güzellik buna yatırım yapınca karşılığını alıyorsunuz. Bu sonuçla okullaşma oranında Türkiye birincisiyiz. Bu sonuç elbette yeterli değil. Devraldığımız ilden bugüne baktığımızda ivmemiz yıllar itibariyle artış gösteriyor. 2017 yılında TEOG’da Türkiye açısından fark giderek açılıyor. Yani bizim lehimize ilerliyor. 2016 ile 2017 yılı kıyasında bile net olarak bu yükselişimiz görülüyor. Her okulun röntgeni değil MR’ı bizim elimizde. Kocaeli'nin ilçelerini zorunlu bölge yaptık. Şuanda Dilovası en yüksek ve en hızlı gelişen ilçemiz. Çünkü zorunlu bölge yapılınca yüksek puanlı öğretmenler tercih etmeye başladı. Kandıra’da inanılmaz bir heyecan var. TEOG birinci sınav sonuçları büyük bir başarıdır. Türkiye arasındaki puan farkımız açılmakta ve bizi çok daha öteye taşımakta.'

Güzeloğlu'na, Kocaeli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Fikret Gökmen'e plaket takdim etti.

Toplantıya, Kocaeli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Meclis Başkanı Okşin Beçet ile meclis üyeleri katıldı.

Kaynak: AA