Karmod, Suudi Arabistan'da İşçi Kampı Kuracak

Prefabrik yapı sektörü markalarından Karmod, Suudi Arabistan'da işçi kampı kuracak.

Prefabrik yapı sektörü markalarından Karmod, Suudi Arabistan'da işçi kampı kuracak.

Karmod'tan yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında prefabrik yapı modeliyle üretilen toplam 11 adet binanın üretimi tamamlanarak ülkeye sevkine başlandı.

Ülkenin kuzey batısında Ürdün sınırına yakın Tureyf şehrinde kurulacak işçi kampı tamamlandığında maden ocağında görev alacak 500 çalışana barınma imkanı sağlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Genel Müdürü Hakan Durmaz, Ortadoğu'dan Afrika'ya çok sayıda işçi kampının yapı tercihi olduklarını, Suudi Arabistan projesinde toplam 5 bin 277 metrekare büyüklüğe sahip yapı grubunu bir ay gibi kısa bir sürede üreterek sevke hazır hale getirdiklerini bildirdi.

Ön üretimini Karmod tesislerinde gerçekleştirdikleri yapıları tamamen demonte sevk ederek yerinde kısa sürede kurulumla kullanıma hazır teslim ettiklerini aktaran Durmaz, şunları da kaydetti:

'Yapılarımızın en önemli avantajı hızlı üretim, kolay nakliye ve yerinde hızlı kurulum özelliğine sahip olmasıdır. Bu proje için gerçekleştirdiğimiz üretimlerimizi deniz yolu konteyner taşımacılığı ile sevk ediyoruz. Yapılarımız yerine ulaştığında buradan göndereceğimiz ekiplerimizle bir ay gibi kısa bir sürede kurulum gerçekleştirerek kullanıma hazır teslim etmeyi planladık.

Uzun ömürlü yapı özelliğine sahip üretimlerimiz istendiğinde başka projelerde kullanım için vida ve birleşimlerinden sökülerek tekrar kurulum yapılabiliyor veya depolanabiliyor. Proje kapsamında yaklaşık 25 yıl kullanılacak yapı grubumuzda yönetim ofisi, yönetici, süpervisor ve işçi yatakhaneleri, yemekhane, mescit, kantin, dinlenme odası, spor salonu, çamaşırhane, kiler ile beraber wc duş üniteleri yer alıyor.'
Kaynak: AA