Karabük'ten Kısa Kısa

Karabük İl Özel İdaresi tarafından personele yönelik seminer düzenlendi.

Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, seminerde, yol projesinde ve çalışma sahasında iş sağlığı ve güvenliği, yol yapım, bakım-onarım şantiye genel konuları, yol yapım aşamasında karayollarında alınması gereken tedbirler, kar ve buzlanmaya karşı mücadele teknikleri, iş kazalarının önlenmesi ile ilgili çalışmalar, ilk yardım eğitimi, mesleki hastalıklar, riskler, risk değerlendirmesi, el aletleri ile çalışmalarda iş sağlığı ve güvenliği konularında eğitim verildiğini söyledi.

Özel İdare olarak 2 yıldır kendi asfaltlarını ürettiklerini ifade eden Uzun, 'Bunun için de ayrı bir ekip oluşturduk. Ben sizler ile çalışmaktan çok memnunum. Biziz ve her zaman biz olacağız. Türkiye'de yeniden ilkleri gerçekleştireceğiz. Asfalt ihalelerini müteahhitlere veriyorduk ve bunu kendimiz yapalım. Sizlere güvenerek yeni asfalt ekiplerimizi oluşturduk ve iki sene önce başladığımız da 110 kilometre, geçen senede 175 kilometre asfalt yaptık.' diye konuştu.

- Karabük Belediye Başkanı Vergili hal esnafını ziyaret etti

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Öğlebeli Mahallesi'nde yangın çıkan Sebze ve Meyve Hali esnafını ziyaret etti.

Vergili, yangın sonrası oluşan zararları yerinde tespit ederek, esnaflardan bilgi aldı.

Öğlebeli Mahallesi'nde bulunan halde, 30 Nisan'da henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmış, yangına, Karabük ve Safranbolu belediyelerine ait itfaiye ekipleri ile Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) yangına müdahale emişti.

- Safranbolu'da sergi açılışı

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezinde (SAKEM) açılan kurslarda yapılan el emeği göz nuru eserlerinden oluşan sergi açıldı.

SAKEM Aşağı Tokatlı Şubesi'nde yapılan açılışta konuşan Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bilicioğlu, emeği geçenlere teşekkür etti.

SAKEM'in 2010 yılından bugüne çok büyük aşama kaydederek alanında bir marka olduğunu ifade eden Bilicioğlu, sergilerde birbirinden güzel eserlerin yer aldığını belirtti.

Kaynak: AA