Jandarma'dan Öğrencilere Trafik Semineri

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında Malatya İl Jandarma Komutanlığı, okullarda trafik seminerleri düzenliyor.

Malatya İl Jandarma Komutanlığı, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Yeşilyurt Jandarma Trafik Tim Komutanlığı aracılığıyla okul öncesi, ilk, orta ve lise çağındaki öğrencilerde trafik bilincini oluşturmak amacıyla trafik seminerleri vermeye devam ediyor.

Yeşilyurt Jandarma Trafik Tim Komutanı Astsubay Murat Dilek tarafından verilen seminerde öğrencilere, trafik ışık, işaret ve levhaları, yaya yollarını kullanma, öğrenci servislerine inme, binme, okul servis güvenliği, karşıdan karşıya geçme, emniyet kemerinin kullanımı gibi konularında genel trafik kurallarıyla ilgili bilgiler verildi.

Öğrencileri trafik konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla Dilek İmam Hatip Ortaokulu, Yeşil Dilek İlkokulu, Topraktepe Kayısı Çiçeği Anaokulu ve Yeşilyurt Şehit Zekeriya Bitmez Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören toplam 480 öğrenciye trafik semineri verildi.

Türkiye'deki trafik kazalarının yüzde 98'nin insan hatalarından kaynaklandığını belirten Dilek, öğrencilere her zaman trafik kurallarına uymalarını, araçların geçtiği yollarda dikkatli olmalarını gerektiğini ifade etti.

Eğitim sonunda öğrencilere, jandarma tarafından hazırlanan trafik kurallarını öğretici broşür ile trafik işaretlerini tanıtıcı cetveller verildi.

Kaynak: AA