İzmir Yabancı Sermayeli Firmalar Buluşması

İZKA ve İtalya İzmir Konsolosluğu iş birliğinde İzmir Yabancı Sermayeli Firmalar Buluşması düzenlendi.

İzmir Kalkınma Ajansı ve İtalya İzmir Konsolosluğu iş birliği ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen 'İzmir Yabancı Sermayeli Firmalar Buluşması'nda İzmir’de faaliyet gösteren İtalyan firmaları arasındaki iletişimin güçlendirilmesi, yeni iş ve yatırım ilişkilerinin oluşturulması ve İzmir’in yatırım ortamının geliştirilmesi konuları masaya yatırıldı.

Ege Bölgesinde faaliyet gösteren İtalyan firmalarının katılımıyla 'İtalyan ekonomisinin İzmir ve Ege Bölgesine katkısı' temalı 'İzmir Yabancı Sermayeli Firmalar Buluşması'nın açılışında konuşan İzmir Vali Yardımcısı Aydın Memük, İzmir ile İtalya arasındaki ticaret hacmini yeterli bulmadıklarını söyledi.

Memük, 2016 yılı itibarıyla İzmir'den İtalya'ya 450 milyon dolar ihracat yapılırken, İtalya'dan 518 milyon dolar ithalat yapıldığına işaret ederek, 'Yatırım verilerine bakıldığında ise İzmir'de 139 İtalyan firması var. Biz İtalyan firmalarının varlığını önemsiyor, mevcut şirketlerin ticaret rakamlarını yeterli bulmuyor ve artmasını temenni ediyoruz.' dedi.

İtalya İzmir Konsolosu Luigi Iannuzzi de Türkiye ve İtalya arasındaki derin ilişkileri ve Ege Bölgesi'ndeki yatırım imkanlarını inceleyeceklerini belirterek, 'Size son derece ayrıntılı şekilde İtalyan ekonomisini tanıtmak ve Türk girişimcilere sunacağı fırsatları anlatmak istiyoruz. İtalya'daki yatırım ve ticaret imkanlarını anlatacağız. İş ve ekonomik ilişkiler açısından yetkililer burada, onlarla görüşme imkanınız olacak. İzmir'de çok sayıda İtalyan şirket var ve uzun yıllardır hizmet ediyorlar. İzmir'in İtalyan şirketlerine sunacağı çok fırsat var. İtalya burada İtalyan Ticaret Odası olarak varlığını sürdürmektedir. İtalyan Ticaret Odası aracılığı ile gerekli bütün bilgileri ve desteği vermeye hazırız.' diye konuştu.

Toplantı açılış konuşmalarının ardından, Türk ve İtalyan şirketlerinin temsilcilerinin ikili görüşmeleriyle devam etti.

Toplantıya İtalya Ankara Büyükelçiliği Ticaret ve Ekonomi sorumlusu Margharita Gianessi, İzmir İtalya Ticaret Odası Başkanı Pietro Alba ve İtalyan ve İtalyan ve Türk iş adamları katıldı.
Kaynak: AA