İş Dünyasından Down Sendromlular Yararına Konser

Türkiye ekonomisine yön veren önemli iş adamlarından oluşan 'CMajör İş'ten Sesler Korosu', 15 Mayıs'ta Lütfü Kırdar Oditoryum Salonu'nda down sendromlu çocuklar için konser verecek.

İş adamlarından oluşan 'C-Majör İş'ten Sesler Korosu', 15 Mayıs'ta Lütfü Kırdar Oditoryum Salonu'nda down sendromlu çocuklar yararına düzenlenecek konserde şarkı söyleyecek.

C-Majör İş'ten Sesler Korosu kurucusu ve Sianji Group Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, konsere ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, koronun, iki yıl önce şarkı söylemeyi seven bir grup iş adamı tarafından gönüllülük projelerine destek vermek amacıyla kurulduğunu belirtti.

Çakır, bu koro ile aynı zamanda yılda birkaç konser vererek, bu konserlerin gelirlerini sivil toplum örgütleriyle paylaşmayı ve onların ihtiyacı olan konular hakkında kamuoyunun dikkatini de çekmeyi hedeflediklerini aktardı.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda geçen yıl Dünya Engelliler Vakfı ile bir konser organizasyonu düzenlediklerini belirten Çakır, 950 izleyicinin katıldığı konserden 180 bin lira gelir elde ettiklerini dile getirdi.

İkinci konseri ise 15 Mayıs'ta Lütfü Kırdar Oditoryum Salonu'nda down sendromlu çocuklar yararına gerçekleştirdiklerini ifade eden Çakır, 'Özellikle CEO'lar yoğun iş temposunda çalışıyorlar. Ya spor ya da müzik yaparak veya başka hobilerini gerçekleştirerek kendilerini biraz olsun rahatlatmaya çalışıyorlar. Biz de haftada bir gün bir araya gelerek müzik yapıyoruz.' dedi.

Proje koordinatörü ve şan eğitmeni Nergis Yıldırır ile şef Muhammed Yıldırır'ın desteğiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Çakır, bazı CEO'ların özel ders dahi almaya başladığını söyledi.

Çakır, Türkiye için herkesin bir şeyler yapacağına inandığını ifade ederek, 'Bir kısmımızın sporla başarı göstermemiz gerekiyor. Bir kısmımızın sivil toplum kuruluşlarına farklı destekler vererek başarı göstermemiz gerekiyor. Ülkemiz ve vatanımız çok değerli. Bizleri ayrıştırmaya çalışan yanlış mihraklardan uzak durup el ele verdiğimizde birlik olabiliriz diye düşünüyorum. Çocuklarımıza daha güzel yarınlar bırakabilmek için bu tür organizasyonları önümüzdeki günlerde de başka vakıflarla yapmaya çalışacağız.' diye konuştu.

İş dünyasından 60 kişinin yer aldığı koronun, 45 kişiden oluşan Muhammed Yıldırır Orkestrası eşliğinde 25 Türk sanat müziği şarkısı söyleyeceğini belirten Çakır, konserde Alişan, Ege, Özgün ve Hatice'nin misafir sanatçı olarak görev alacağını aktardı.

- 'Hayatın içinde yer edinmelerini istiyoruz'

İstanbul Down Sendromlular Derneği Başkanı Muhammet Abdullah Tuncay da Türkiye İstatistik Kurumunun 2002 yılında yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'de 200 bine yakın down sendromlu bireyin yaşadığını belirtti.

Tuncay, 2006 yılında çıkarılan kanunla down sendromluların ve engellilerin, sosyal hayat, eğitim ve sağlıkta bazı özlük haklarının iyileştirildiğini anlatarak, her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini, sivil toplum kuruluşlarının ve özel sektörün de bu alanda sorumluluklarının olduğunu söyledi.

Türkiye'de 18 yaşına kadar eğitimini alan down sendromlu bireylerin, 18 yaşından sonra bir meslek sahibi olabilmeleri ve eve dönüşlerini kesmek anlamında, onlara mesleki eğitim ve istihdam sağlamayı ilke edinen bir sivil toplum kuruluşu olduklarını aktaran Tuncay, 18 yaşını tamamlamış ve akademik eğitimini bitirmiş çocukların, özel sektörün de desteğiyle hayatın içinde yer edinmelerini, toplumla birlikte yaşama kültürünü geliştirmek istediklerini belirtti.

C-Majör İş'ten Sesler Korosu'nun bu etkinlikte kendilerini tercih etmesinden onur duyduklarını dile getiren Tuncay, toplumda down sendromunun bulaşıcı bir hastalık gibi algılandığını, bu konserle de bu noktada farkındalık yaratmayı hedeflediklerini kaydetti.

Koro, DenizBank CEO'su Hakan Ateş, Aşçıoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşcıoğlu, Atasay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer, Elmas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Elmas, Conrad Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Erol Aksoy, Zorlu Holding CEO'su Ömer Yüngül, Sianji Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, Avivasa CEO'su Meral Eredenk, Dedeman Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman'ın da aralarında bulunduğu iş adamlarından oluşuyor.

Yardım konserinin biletleri; 100, 150 ve 200 TL'den satışa sunuluyor.
Kaynak: AA