GÜNDEM ÖZETİ / 10 Mayıs 2017

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın 149. Kuruluş Yıl Dönümü Programı'na katılacak.

- Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Sierra Leone Cumhurbaşkanı Ernest Bai Koroma'yı resmi törenle karşılayacak Erdoğan, baş başa ve heyetler arası görüşme sonrası, Koroma ile ortak basın toplantısı düzenleyecek, konuk Cumhurbaşkanı ile resmi akşam yemeğine katılacak.

(Ankara/10.00/16.30/16.45/18.30/19.00)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Danıştay'ın 149. Kuruluş Yıl Dönümü ve Danıştay ve İdari Yargı Töreni'ne katılacak, resmi temaslarda bulunmak üzere Milano'ya hareket edecek.

(ANKARA/10.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sodex Ankara Fuar Açılışı'na katılacak.

(Ankara/10.00)

2- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 11. Uluslararası MEB Robot Yarışması açılış programına katılacak, Karatay Aykent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret edecek.

(Konya/11.00/15.00)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 4. İstanbul Uluslararası Su Forumu Açılış Merasimi'ne katılacak, İslam Ülkeleri Ulusal Meteoroloji Servisleri 1. Toplantısı açılış konuşmasını gerçekleştirecek.

(İstanbul/10.00/14.00)

4- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 10 Mayıs Ebeler ve Hemşireler Günü nedeniyle düzenlenen 'Sizler Umudun Adısınız' programına katılacak.

(Ankara/14.00)

5- TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği ve Türkiye Bilişim Vakfı tarafından düzenlenen 14. eTürkiye Ödül Törenine katılacak.

(TBMM/10.00)

6- TBMM'den

- TBMM Genel Kurulunda, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları ele alınacak.

(14.00)

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek.

(13.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Üretim Reform Paketiyle ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/09.30)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, E-Berk Metalurji Tünel Teknolojileri AŞ'nin Tünel Açma Makinesi Yatırımı Açılış Töreni'ne katılacak.

(Ankara/10.30)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci 3. Grup Gümrük Bölge Müdürleri Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/10.00)

4- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 33. İSEDAK İzleme Komitesi Toplantısına katılacak.

(Ankara/09.00)

5- TÜİK, 2016 yılı 'istatistiklerle aile' verilerini ve Mart 2017 dönemi motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB Dış Politika ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Komşuluk Politikası ve AB Komisyonunun Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopoulos ve AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile ayrı ayrı görüşecek.

(Brüksel)

2- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Karadağ'ın başkenti Podgorica'daki temasları kapsamında, mevkidaşı Srdjan Darmanovic ile görüşecek, Cumhurbaşkanı Filip Vujanovic ve Meclis Başkanı İvan Brajovic tarafından kabul edilecek.

3- Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor.

(Musul)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 1. Avrasya İslam Şurası Fetva Meclisi toplantısına katılacak.

(Ankara/09.30)

KÜLTÜR SANAT

1- 'Bireyselleşme ve Aile' temalı Genç Öncüler Kısa Film Yarışması'nın ödül töreni Fatih Ali Emiri Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

(İstanbul/19.00)

2- Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Üsküdar Atik Valide Yerleşkesi'nde, vefatının 30. yılında Cahit Zarifoğlu'nun anlatılacağı panel düzenlenecek.

(İstanbul/13.00)

3- Yazar Üstün İnanç, Türk Edebiyatı Vakfında gerçekleştirilen Çarşamba Sohbeti’nde 'Edebiyat Penceresinden Hayata Bakış' başlıklı konuşma yapacak.

(İstanbul/17.00)

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanşında İspanyol ekipleri Atletico Madrid ile Real Madrid karşılaşacak.

(Madrid/21.45)

2- Spor Toto Basketbol Süper Ligi 28. hafta erteleme maçında Anadolu Efes ile Fenerbahçe, karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA