GÜNCELLEME - FETÖ'nün Yeni Yapılanmasına Yönelik Operasyon

Örgütün 'eğitim danışmanlığı yapılanmasına' yönelik operasyonda 40 şüpheli gözaltına alındı, polisten kaçmaya çalışırken üçüncü katın balkonundan düşen bir şüpheli öldü Hayatını kaybeden şüphelinin 'Erzurum irşad imamı' olarak arandığı öğrenildiDETAYLAR EKLENDİ.

Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 15 Temmuz'dan sonra oluşturulduğu belirtilen 'eğitim danışmanlığı yapılanmasına' yönelik operasyonda 40 şüpheli gözaltına alındı, 'Erzurum irşad imamı' olarak aranan şüpheli polisten kaçarken üçüncü katın balkonundan düşerek yaşamını yitirdi.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün 15 Temmuz'dan sonra oluşturulan eğitim danışmanlığı yapılanması içerisinde yer aldığı belirlenen 26 şüpheliye yönelik uzun süren takip ve soruşturmanın ardından örgüt üyelerinin il merkezindeki bir apartmanda toplantı yaptığı bilgisine ulaştı.

Belirlenen adrese operasyon düzenleyen ekipler toplantı halindeki 40 kişiyi gözaltına aldı.

Operasyon sırasında yapılanma içerisinde faaliyet gösteren ve 'Erzurum irşad imamı' olarak aranan Manisa nüfusuna kayıtlı Mustafa Hikmet Kayapalı (59), polisten kaçmaya çalışırken apartmanın 3'üncü katındaki balkon demirlerinden tutundu.

Demirin kopması sonucu yüksekten düşen Kayapalı, olay yerinde hayatını kaybetti.

Ekiplerce gözaltına alınan şüphelilerden 22'sinin yapılanma içerisinde yer aldığı, 18'inin ise 'ByLock' kullanıcısı oldukları öğrenildi.

Örgütün yeni yapılanması içinde yer alan bu kişilerin, farklı illerden Balıkesir'e gelerek aktif olarak FETÖ adına bir süredir faaliyet gösterdikleri belirlendi.

Operasyonda birçok dijital materyale el konulurken, örgütün 4 üst düzey şüphelisinin üzerinden sahte kimlik çıktı. Evde yapılan aramada da 57 bin lira, 99 bin dolar, 3 bin 500 avro ile 173 bin lira değerinde çekler ele geçirildi.
Kaynak: AA