Gazze'deki Memurların Maaşlarından Kesinti Yapılması

Filistin hükümeti, Gazze Şeridi'ndeki kamu çalışanlarının nisan ayı maaşlarında da kesintiye gitti.

Filistin hükümetinin, Gazze Şeridi'ndeki kamu çalışanlarının nisan ayı maaşlarında da kesinti yaptığı bildirildi.

Hükümetin mart ayında olduğu gibi nisan ayı maaşlarında da yaklaşık yüzde 30 kesintiye gitmesi kamu çalışanlarının tepkisini topladı.

İki aydır maaşlarını kesintili alan kamu çalışanları, AA muhabirine yaptıkları açıklamalarda, durumdan şikayetçi olduklarını, kesintilerin devam etmesi halinde, Gazze'deki insani sıkıntıların artacağını ifade etti.

Gazzeli Ala Abdulal, hükümetin eşinin maaşından iki aydır yüzde 30 kesinti yaptığını belirterek, 'Temel ihtiyaçlarımızı karşılamamıza ancak yeten maaştan yapılan kesintiler bin 100 şekele (300 dolar) ulaşıyor.' dedi.

Dört çocuk annesi Abdulal, çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamaya güçlerinin yetmediğini söyledi.

Soyadını vermek istemeyen kamu çalışanlarından Amir ise 'Maaşlardan yapılan kesintiler yüzde 50'ye ulaşıyor. Söz konusu kesintiler Gazze Şeridi'ndeki sıkıntıları artırıyor.' diye konuştu.

Filistin hükümeti nisan ayı kesintilerine ilişkin henüz açıklama yapmadı.

Gazze'deki kamu çalışanlarının sayısına ilişkin net bir rakam verilmezken, 'Eman Şeffaflık ve Sorgulanabilirlik Birliği' çalışan sayının 58 bin olduğunu kaydediyor.

Gazze Şeridi'ndeki kamu çalışanlarının, mart ayı maaşlarında da yüzde 30 kesinti yapılmıştı. Uzlaşı hükümeti primlerden yapılan kesintilerin geçici olduğunu ve ambargodan kaynaklandığını bildirmişti.

Filistin'de 2 Haziran 2014'te Ulusal Uzlaşı Hükümeti kurulmuş ancak Hamas ve Fetih arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle hükümet Gazze Şeridi'nde göreve başlayamamıştı.
Kaynak: AA