GAP Sivil Toplum Zirvesi'ne Doğru

Şanlıurfa'da, GAP Sivil Toplum Zirvesi öncesi toplantı yapıldı.

Vali Güngör Azim Tuna başkanlığında valilikte gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Vali Yardımcısı Fatih Çelikkaya ve sivil toplum kuruşlarının temsilcileri katıldı.

Geniş katılımlı bir zirvenin kentte düzenlenmesinin planlandığını belirten Vali Tuna, bölgenin önde gelen sivil toplum kuruluşlarının zirvede buluşturulacağını ifade etti.

Terörün uzun süre bölge halkı üzerinde baskı kurduğunu vurgulayan Tuna, şunları kaydetti:

'Sözde özgürlük adına, bölge halkının kendi iradesini kullanmasına terör izin vermemiştir. Bugün ve 50 yıldan bu yana ilk defa örgüte büyük ve kalıcı darbeler vurulmuştur. Örgütün sadece eylemleri değil aynı zamanda halk üzerinde kurduğu baskı da önemli ölçüde kırılmıştır. Şimdiye kadar görülen hususlardan biri halkın örgüte karşı konuşamaması, düşündüklerini hatta şikayetlerini dile getirememesi şeklindeydi. Bugün artık bölge halkı böyle bir hayat istemediğini, bu gidişatın sona ermesi gerektiğini özellikle son referandumda dile getirmiştir. Bölge halkı toplum olarak iradesini ortaya koyduktan sonra düşünen, yazan, politika yapan ve huzur isteyen her bireyin bir araya gelerek sorumluluk alması gerekiyor.'

Toplantı, katılımcıların zirveye ilişkin görüş ve düşüncelerinin paylaşmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA