FETÖ Sanığı Mahkeme Heyetine Yalvardı Açıklaması

Afyonkarahisar’da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davasında yargılanan bir kadın, mahkeme heyetine, “küçük çocuklarım var, birisi kız kardeşime anne, kocasına da baba diyor. Çocuğumu emziremiyorum, bu artık son bulsun” diyerek tutuksuz yargılanmak istedi.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde FETÖ davalarının görülmesine bugünde devam edildi. Çok sayıda duruşmanın görüldüğü mahkemede silahlı terör örgütüne üye olma suçlamasında açığa alındıktan sonra tutuklanan eski adliye çalışanı Nazik K. de hakim karşısına çıktı. Mahkemede suçlamaları reddeden ve örgüt ile bağlantısının olmadığını öne süren Nazik K. isimli kadın, tutukluluk süresi boyunca psikolojinin bozulduğunu belirterek, mahkeme heyetine ailevi durumundan bahsetti. İki küçük çocuğunun olduğunu belirten sanık Nazik K., “Bir tane çocuğum kız kardeşime anne, kız kardeşimin kocasına baba diyor. Bu artık son bulsun, ben çocuklarıma kavuşmak istiyorum. Tutuksuz yargılanmak istiyorum, yüce Türk adaletinden bu durumu göz önüne alarak karar vermesini istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti sanığı ve avukatını dinledikten sonra davayı ileri bir tarihi erteleyerek, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Kaynak: İHA