Eyüp Belediyesi'nin 'Şefkateli' İhtiyaç Sahiplerine Uzanıyor

Eyüp Belediyesi’nin insan odaklı önemli sosyal projelerinden biri olan Şevkateli Mağazası, Eyüplü ihtiyaç sahiplerine hizmet vermeye devam ediyor. Mağaza, ayakkabıdan takım elbiseye, gelinlik ve damatlıktan çocuk kıyafetine kadar çok geniş yelpazede sunduğu hizmeti her gün arttırarak devam ediyor.

Eyüp Belediyesi'nin 'Şefkateli' İhtiyaç Sahiplerine Uzanıyor
Mağazaya, yalnızca Eyüp’te ikamet eden hayırsever vatandaşlardan giyim eşyası bağışı alınıyor. Kıyafet yardımında bulunacak vatandaşlar paketlediği kıyafetleri Şefkateli Mağazası’na getiriyor. Vatandaşlar dilerlerse Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nü arayarak adres veriyor, ekipler vatandaşın verdiği adrese giderek giyim eşyalarını alıyor.

Vatandaşlardan gelen ikinci el giyim eşyaları Şefkateli Mağazı çalışanları tarafından çocuk, bayan ve erkek olarak ayrıştırılıyor. Giyilecek durumda olmayan eşyalar varsa bunlar eleniyor. Ayrıştırılan kıyafetler yıkanarak ütüleniyor. Ardından da Şefkateli Mağazası için basılan özel etiketler takılarak, mevsimine göre düzenli bir şekilde tezgahlardaki yerlerini alıyor. Günlük kıyafetlerin dışında gelinlik, damatlık, nişan ve kına geceleri için abiye kıyafetler de bulunuyor. Ayrıca mağazaya ikinci el ev tekstili ile züccaciye ürünleri de kabul ediliyor.

Mağazada çocuklar için de bir reyon bulunuyor. Bu reyonda giyim kuşamın yanısıra, birbirinden güzel oyuncaklar çocukları bekliyor. Mağazaya vatandaşlardan gelen ikinci el eşyaların haricinde, tanınmış firmalar da sıfır ayakkabı ve giyim eşyası bağışında bulunuyor. Eyüplü ihtiyaç sahibi bir vatandaş mağazaya girdiğinde ikinci el eşyalardan sınırsız şekilde alabiliyor, tepeden tırnağa gönlünce giyinebiliyor.

Destekler nasıl alınıyor?

Eyüp ilçesinde yaşayan ihtiyaç sahipleri bu hizmette yararlanabilmek için ilk olarak Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne müracaat ediyor. Müracaat eden kişilerle ilgili, aralarında sosyolog ve psikologların da bulunduğu alan tarama ekipleri inceleme yapıyor. Müracaat yapan kişilerin adreslerine gidilerek tespitler yapılıyor. Yapılan işlemler sonrası ailelere Şefkateli Mağazası’ndan, 3 ayda bir giyim kartı veriliyor. Mağaza hafta içi mesai saatlerinde hizmet veriyor.

Şefkateli Mağazası’ndan her ay binlerce kişi yararlanıyor. Aylık ortalama 2 bin kişiye kıyafet yardımı yapıldığını belirten Belediye Başkanı Remzi Aydın, giyecek ve yakacak yardımlarıyla Eyüp’te aç ve muhtaç kimseyi bırakmamayı hedeflediklerini söyledi.



Her gün 220 kişiye sıcak yemek

Eyüp’te yaşayan, özellikle engelli, kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşlara sıcak yemek hizmeti veriliyor. Yemekler, yağmur çamur demeden, kar kış dinlemeden, ekipler tarafından ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırılıyor. Bu hizmet kapsamında günlük, 104 hanede yaşayan 220 kişiye sıcak yemek veriliyor.
Kaynak: İHA