Engeliler Haftası

Burdur Valisi Yılmaz: 'İnsanlarımızla beraber toplumun içerisinde engelli engelsiz herkesin kaynaşmasına vesile olan bir ortam oluşturuluyor'.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, toplumun içerisinde engelli engelsiz herkesin kaynaşmasına vesile olan bir ortam oluşturulduğunu belirtti.

Burdur Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurumlarda özel eğitim gören öğrenciler Vali Yılmaz'ı ziyaret etti.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen ziyarette, Yılmaz kendisini ziyarete gelen özel öğrencilere satranç takımı ve oyuncak hediye etti.

Ziyaret sırasında kulaklık isteğinde bulunan bir öğrenciye müzik çalar hediye eden Yılmaz, bir öğrencinin de bisiklet isteğine olumlu yanıt verdi.

Yılmaz, kabulde yaptığı konuşmada, engelliler haftasının değişik vesilelerle çocukların ve büyüklerin toplum içerisinde kendilerini ifade edebilecekleri ve kendilerinin sorunlarını gündeme getirecekleri bir hafta olacağını belirtti.

Yasal düzenlemelerle engellilerle ilgili pozitif ayrımcılık noktasında iyi düzenlemelerin yapıldığını ifade eden Yılmaz, yapılan çalışmaların devam etmesi gerektiğini ve eksikliklerin tamamlanmasının önemli olduğunu kaydetti.

Engellilerle ilgili çalışmaların iyi bir noktada olduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

'İnsanlarımızla beraber toplumun içerisinde engelli engelsiz herkesin kaynaşmasına vesile olan bir ortam oluşturuluyor. Daha da devam etmesi lazım. İnşallah iyi olur güzel olur. Herkes huzur içerisinde rahat bir şekilde kimseye muhtaç olmadan kendisi yaşar, yaşamını sürdürür, mutlu olur. Tek dileğimizde isteğimizde budur. Herkesin mutlu olması.'
Kaynak: AA