Edirne'de 'Sağlık İçin Hareket Et Günü' Etkinliği

Edirne'de, Halk Sağlığı Müdürlüğünce, 'Sağlık İçin Hareket Et Günü' etkinliği düzenlendi.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şükrüpaşa Atletizm Sahası'nda bir araya gelen müdürlük çalışanları ve öğrenciler etkinlik kapsamında 10 bin adım yürüdü.

Etkinliğe katılanlara elma ve su ikram etildi.

Edirne Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Muhsin Kişioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, toplumun obezite ile mücadelede bilinç düzeyini artırmak için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Düzenli fiziksel aktivite ve dengeli, düzenli beslenmenin sağlık açısından önemli olduğunu belirten Kişioğlu, 'Sağlık Bakanlığımız üç yıl önce sağlıklı beslenme ve obezite ile ilgili bir çalışma yaptı. Bu çalışmada, Türk toplumunun yüzde 72'sinin düzenli fiziksel aktivite yapmadığı ortaya çıkmış. Bir diğer çalışmada da erkeklerin yüzde 20'si obez, kadınların yüzde 40'ı ve ortalama olarak toplumun yüzde 30'u obez çıkmıştır.' dedi.

Kişioğlu, obezite ile mücadele için her gün düzenli şekilde yürüyüş yapılması gerektiğini kaydetti.

Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi İşler Başkanı Gürhan Çelik ise obezite tedavisinin en uygun ve en ucuz yönteminin hareket etmek olduğunu ifade etti. Çelik, obezite ile mücadelenin okul çağında başlatılması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA