Dünya Göçmen Kuşlar Günü

Iğdır Aras Kuş Cenneti Halkalama İstasyonu'nda öğrencilerin katılımıyla etkinlik düzenlendi.

Türkiye'nin en büyük kuş gözlem istasyonlarından olan Iğdır Aras Kuş Cenneti Halkalama İstasyonu'nda, 'Dünya Göçmen Kuşlar Günü' kutlandı.

Programda, Doğa Koruma ve Milli Parklar Iğdır İl Şube Müdürlüğü'nce, Tuzluca ilçesinin Çıyrıklı köyündeki Aras Kuş Cenneti Halkalama İstasyonu'nda, ilkokul ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte, öğrencilere kuşların nasıl halkalandığı, kuş bilimciler tarafından uygulamalalı olarak anlatıldı. Kuş halkalanmasını izleyen öğrenciler, daha sonra halkalanan kuşları doğaya bıraktı.

Iğdır Orman ve Su İşleri Müdürü Mete Türkoğlu, yaptığı açıklamada, 2006 yılından bu yana 10 Mayıs'ın, Dünya Göçmen Kuşlar Günü olarak kutlandığını söyledi.

Bu günün amacının kuşların göç yolu ve çeşitliliklerine dikkat çekmek olduğunu belirten Türkoğlu, 'Hedefimiz, toplumda kuşlara karşı bilinci artırmaktır. Bugün de öğrencilerimize ve gençlerimize kuş sevgisini aşılamak için çeşitli faaliyetler düzenledik.' dedi.

Öğrencilerden Zeynep Aslan, böyle bir etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Bugün doğa ile iç içeyiz. Kuşların halkalanmasını izledim ve daha sonra kuşları doğaya bıraktık. Benim için bu çok değişik ve eğitici bir faaliyet oldu. Kafkas Çıvgını kuşunu ben uçurdum ve bu beni çok mutlu etti.' diye konuştu.

Kuş bilimciler ve uzmanlarca öğrencilere, kuş araştırmaları üzerine bilgiler verildi.
Kaynak: AA