Doktorlar 15 Saatte 3 Kalp Ameliyatı Yaptı

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinde 9 kişiden oluşan ekip, 15 saat hiç ara vermeden 3 açık kalp ameliyatı yaptı.

Doktorlar 15 Saatte 3 Kalp Ameliyatı Yaptı
Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi, açık kalp ameliyatlarına hız kesmeden devam ediyor. Kalp ameliyatları için Edirne’ye gelen İstanbul Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Uzmanlarından Prof. Dr. Korhan Erkanlı başkanlığındaki ekibe Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Uzmanlarından Op. Dr. Devrim Eroğlu, Op. Dr. Ahmet Okyay, Op. Dr. İbrahim Türkücüoğlu, Anestezi Uzmanı Dr. Adil Yurdakoç, Perfüzyonistler Tunay Kurtar ve Selami Kalın, Teknisyen Şule Çelebi, Hemşire Seçkin Ermiş’ten oluşan ekip eşlik etti.

İlk ameliyatın bittiği sırada göğüs ağrısı ile acile başvuran hastaya koroner anjiografisi sonucunda acil bypass ameliyatına kararı verilmesi üzerine hasta acilen aynı ekip tarafından ameliyata alındı. Uzun ve yorucu, başarılı bir ameliyattan sonra hasta yoğun bakım ünitesine alınırken ekip tarafından diğer ameliyat vakalarına devam edildi. Sabah erken saatte başlayan kalp ameliyatları gece geç saatlere kadar devam etti.

Başarılı ameliyatlardan sonra açıklama yapan Prof. Dr. Korhan Erkanlı, "Edirne’ye severek ve heyecanla geliyoruz. Trakya bölgesinden gelen hastaların kalp ameliyatlarını Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinde yapılmasından büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Kaynak: İHA