Dev FETÖ operasyonu

MİT, TSK, Emniyet ve bakanlıklardan sorumlu yöneticilerin de bulunduğu 53 kişinin yakalanması için İstanbul merkezli 17 ilde operasyon başlatıldı.

Dev FETÖ operasyonu
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan, aralarında örgütün MİT, TSK, EGM ve bakanlıklardan sorumlu yöneticilerinin de bulunduğu 53 kişinin yakalanması için İstanbul merkezli 17 ilde operasyon başlatıldı.

MİT, TSK, EGM'DEN SORUMLU YÖNETİCİLERE OPERASYON

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma çerçevesinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İstanbul Bölge Başkanlığının çalışmasıyla örgütün MİT, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve bakanlıklardan sorumlu yöneticileri ile bu kurumda çalışan kişiler belirlendi.

17 İLDE OPERASYON BAŞLATILDI! 53 KİŞİ İÇİN YAKALAMA KARARI

Şüpheli 53 kişi için çıkarılan gözaltı kararının ardından ekipler, İstanbul merkezli 17 ilde operasyon başlattı.

Operasyon kapsamında çok sayıda kişinin gözaltına alındığı ve şüphelilerin adreslerindeki aramaların sürdüğü belirtildi.

ÖRGÜT ÜYELERİ AYDA 21 MİLYON TL TOPLAMIŞ


Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca, FETÖ'nün emniyet yapılanması mali iltisaklarının deşifre ve tespitine yönelik yürütülen çalışmalar sonucunda, emniyetin mahrem yapı sorumlularının, örgüt mensuplarından aylık 3 milyon 500 bin lira 'himmet' ve 18 milyon lira değerinde çeyrek altın, kurban ve fitre parası topladıkları tespit edildi.