Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu Makedonya'da

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: 'Makedonya'nın siyasi meselelerini hoşgörü ve uzlaşma içerisinde çözeceğine inanıyoruz' 'Türkiye olarak Makedonya'ya bugüne kadar desteğimiz tamdı, bundan sonra da artarak devam edecek. Çünkü Türk halkının burada akrabaları var, soydaşları var, dindaşları var ve Makedonya Balkanlar'ın barışı için çok kilit bir noktada, çok önemsiyoruz'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, temaslarda bulunmak üzere geldiği Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Devlet Bakanı Beycan İlyas ve Kültür Bakan Yardımcısı Dragan Nedelkovic ile görüştü.

Topçu, Devlet Bakanı İlyas ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Filmleri Haftası nedeniyle dost ülke Makedonya'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkının Makedonya halkına ve devletine selamlarını iletme imkanı bulduğunu dile getiren Topçu, 'Makedonya'da geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin de, Türk halkının da çok üzüldüğü olaylar oldu. Bununla ilgili şu an gelinen noktadan memnuniyetimizi söyledik.' diye konuştu.

Demokrasilerde muhalefetin vazgeçilmez olduğunu, muhalefetin yapıcı, yol gösterici, sorumlu ve pozitif olanının makbul olduğunu vurgulayan Topçu, şöyle devam etti:

'Makedonya'nın siyasi meselelerini hoşgörü ve uzlaşma içerisinde çözeceğine inanıyoruz. Türkiye olarak Makedonya'ya bugüne kadar desteğimiz tamdı, bundan sonra da artarak devam edecek. Çünkü Türk halkının burada akrabaları var, soydaşları var, dindaşları var ve Makedonya Balkanlar'ın barışı için çok kilit bir noktada, çok önemsiyoruz. Bunun için Makedonya halkı ile birlikte kıyamete kadar güvenli, özgür, refah, birlik ve beraberlik içerisinde yaşaması Türkiye için çok önemli. Bunun devamını diliyoruz ve Türkiye olarak bütün gücümüzle, kuvvetimizle Makedonya'nın ve Makedon halkının yanında olduğumuzu ifade ediyoruz.'

Ziyareti dolayısıyla Topçu'ya teşekkür eden İlyas da çok önemli bir dönemde gerçekleşen ziyaretin, Türkiye'nin Makedonya'ya verdiği desteğin yenilenmesine vesile olduğunu söyledi.

Topçu'ya ziyaretlerinde Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara ile AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu eşlik etti.
Kaynak: AA