Cezayir'deki Genel Seçimler

Cumhurbaşkanı Buteflika, Barış Toplumu Hareketi'ne, yeni hükümette yer alması için resmi teklifte bulundu.

Cezayir'deki en büyük İslami eğilimli parti Barış Toplumu Hareketi'nin, Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'dan, yeni hükümette yer alması için resmi teklif aldığı bildirildi.

Hareketin Genel Başkanı Abdurrezzak Mukri, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Buteflika'nın, yeni hükümette yer alması için partisine resmi teklifte bulunduğunu belirtti.

Mukri, 'Bu sabah Sayın Başbakan Abdulmalik Sellal ile görüştüm. Hükümette yer almamız yönündeki talebin doğruluğunu teyit etmek istedim, kendisi bunu doğruladı ve Cumhurbaşkanı Buteflika'nın talebi olduğunu teyit etti.' ifadesini kullandı.

Mukri ayrıca bunun, parti içindeki en büyük birim olan Ulusal Şura Konseyi tarafından alınabilecek bir karar olduğunu vurguladığını aktardı.

Cezayir'de 5 Mayıs'ta gerçekleştirilen genel seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika yanlısı Ulusal Kurtuluş Cephesi (FLN) 164 sandalye, Ulusal Demokratik Birlik (RDN) ise 100 sandalye ile parlamentoda çoğunluğu sağlamış, İslami eğilimli Barış Toplumu Hareketi ise 33 sandalye ile seçimlerden üçüncü olarak çıkmıştı.

Mukri, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, seçimlerde sahtekarlık yapıldığını iddia ederek, aksi halde seçimlerden en güçlü siyasi güç olarak çıkacaklarını söylemişti.

Kaynak: AA