Bilişim Otoritesi IDC'den TAV Bilişim'e Ödül

TAV Bilişim Hizmetleri, uluslararası iki projesiyle International Data Corporation (IDC) tarafından 'En İyi IT Yönetişim Projesi' ödülüne layık görüldü.

Bilişim Otoritesi IDC'den TAV Bilişim'e Ödül
TAV Bilişim Hizmetlerinin uluslararası iki projesi, bilişim alanına yönelik küresel araştırmalar gerçekleştiren ve tüm dünyada otorite olarak kabul edilen International Data Corporation (IDC) tarafından 'En İyi IT Yönetişim Projesi' seçildi.

Şirket açıklamasına göre, TAV Bilişim Hizmetleri, IDC Türkiye CIO Zirvesi 2017 kapsamında uluslararası alanda gerçekleştirdiği Abu Dhabi Midfield Terminal Binası (MTB) ve Riyadh Terminal 5 projeleri ile En İyi IT Yönetişim Projesi kategorisinde ödüllendirildi.

Bilişim dünyasının nabzını tutan zirve, 8. kez uluslararası bilişim profesyonellerini, sektör liderlerini ve ilham verici konuşmacıları bir araya getirdi.

IDC CIO Zirvesine bu yıl toplam 65 kurumdan 88 proje başvurusu yapılarak CIO'lardan oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. En son IDC Türkiye CIO Zirvesi 2015'te TAV Havalimanları Holding Bilişim Üst Yöneticisi (CIO) ve aynı zamanda TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran 'Türkiye'nin En İyi CIO'su' seçilmişti.

Zirvede, TAV Bilişim ayrıca Suudi Arabistan'ın Medine Havalimanı bilişim sistemlerine yönelik projesiyle En İyi IT Yönetim Projesi ve En İyi Değişim Yönetimi Projesi kategorilerinde de ödüllendirilmişti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran, şunları kaydetti:

'Havalimanları için kritik önem arz eden bilişim çözümlerimizin ve deneyimlerimizin bilişim dünyasının otoritesi olarak kabul edilen IDC tarafından bir kez daha ödüllendirilmesinin anlamı bizim için çok büyük. Şu an bulunduğumuz 3 kıtada ve 7/24 yaşayan 31 havalimanına sunduğumuz hizmetlerimizde, inovasyon gücümüz ve bilgi birikimimiz yolcular, müşteriler ve üçüncü partiler ile buluşurken, çalışmalarımızın taçlandırıldığını da görmek gurur verici bir tablo.

Havalimanı bilişim projelerinin önemli bir örneği olan Abu Dhabi Midfield Terminal Binası ve Riyadh Terminal 5, uçtan uca havalimanı tasarımı, kurulumu ve devreye alınması ile ilgili tüm bilişim altyapısının yönetilmesini kapsıyor. Projemizde sadece teknik altyapı hizmeti kurmakla kalmayıp, sonrasında operasyonu da yöneterek, coğrafi ve kültürel farklılıklar özelinde proje ekibinin motivasyonunu ve koordinasyonunu da sağlıyoruz. Projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyor, daha nice projelere birlikte imza atabilmeyi diliyorum.'
Kaynak: AA