Başbakan Yıldırım'dan ABD'ye tepki

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'nin YPG'ye silah yardımı kararını eleştirerek 'tercihlerini yapsınlar' dedi.

Başbakan Yıldırım'dan ABD'ye tepki
Başbakan Yıldırım'dan ABD'ye tepki
Başbakan Binali Yıldırım İngiltere yolculuğu öncesi havalimanında soruları yanıtladı. Yıldırım, ABD'nin YPG'ye yapacağı silah yarımını eleştirerek 'Türkiye'nin düşüncesi çok nettir. Herhangi bir kafa karışıklığı yoktur. Türkiye bölgede PKK'nın bir başka terör örgütü DEAŞ'a karşı kullanılmasına karşıdır. Bunu net bir şekilde muhataplarımıza söyledik. Bir terör örgütü kullanarak başka terör örgütü yok edilemez.' diye konuştu.
 
Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

PKK'YA YARDIM EDİLMESİNİ KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Türkiye'nin düşüncesi çok nettir. Herhangi bir kafa karışıklığı yoktur. Türkiye bölgede PKK'nın bir başka terör örgütü DEAŞ'a karşı kullanılmasına karşıdır. Bunu net bir şekilde muhataplarımıza söyledik. Bir terör örgütü kullanarak başka terör örgütü yok edilemez. Sonra o terör örgütü de sizin başınıza bela olur. Bunu ABD çok iyi bilmektedir. PKK'yı Amerika'nın terör örgütü olarak kabul etmiştir. ABD'nin doğrudan veya doğrudan terör örgütlerini yardım etmesi bizim için kabul edilmesi mümkün değildir. Terör örgütü ile ABD bir tercih yapma cihetine gitmesini düşünüyoruz. Türkiye'nin hassasiyetlerinin azami ölçüde dikkate alınacağının altı çizilmiştir. Bölgede terörle mücadele edilecekse Türkiye bunu en güzel şekilde yapıyor, yıllardan beri yapıyor. Fırat Kalkanı ile yurtdışında bu operasyonu ne kadar başarılı ve etkili yaptığını ortaya koymuştur. İleride Türkiye'nin terör açısından başını ağrıtacak birtakım girişimleri mümkün mertebe olmaması ve Türkiye'nin bu konudaki PKK terör örgütü konusundaki hassasiyetinin en üst düzeyde dikkate alınması için hala ABD yönetiminin elinde imkanlar alındığını düşünüyoruz. Aksi bir karar alınırsa bunun doğuracağı sonuçları aynı zamanda ABD için de olumsuz bir netice ortaya koyacaktır.

Başbakan Yıldırım'dan ABD'ye tepki

ATATÜRK'E YANLIŞ SIFATLARI KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizin kahramanları bizim milli değerlerimiz. Bunlara yapılacak her türlü yakıştırmayı, yanlış sıfatları asla kabul etmeyiz, uygun görmeyiz. Bu ve buna benzer girişimleri şiddetle kınıyorum. Hukuken de yapılması gereken ne varsa onlar da yapılacaktır. Biz kahramanlarımızın kurduğu binlerce şehidimizin bize emanet ettiği yurdumuzu daha ileri götürecek ne tedbir varsa bunları alacağız. Tarihimiz bizi utandıracak hiçbir şeye sahip değildir. Onun için bu tartışmaları yapay, anlamsız ve maksatlı olduğunu düşünüyoruz. Bizim bu konuda kafamız çok açık ve nettir.

Başbakan Yıldırım'dan ABD'ye tepki

MİLLETİMİZ KENARA ÇEKİL DERSE KENARA ÇEKİLMESİNİ BİLİRİZ


Anayasa değişikliğinden sonra benim konumumla ilgili insanlar sağolsun çok ilgi gösteriyorlar. Ne olacağımı, bir şeye ihtiyacım var mı diye soranlar oluyor. Bundan da çok memnun oluyorum. Hatırlanılmış olarak, düşünülmüş olarak. Şunu söyleyeyim; ben geleceğe yönelik hiç hesap yapmadım, bundan sonra da yapmam Allah kerim. Genel başkanımızı kongremizde seçeceğiz. Ondan sonraki oluşumlara da yetkili kurullarımız, grubumuz karar verecek. Genel Kurulda tüzük değişikliği gündemde var. Yolumuza devam edeceğiz. 3 Kasım 2019'a kadar mevcut sistem devam edecek. Yeni sistemin tam anlamıyla uygulamaya girmesi yapılacak ilk genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi müşterek yapılacak. Dolayısıyla bizi erken terhis etme gayretleri olabilir. Siyasette her zaman herşey olur. şu anda bir sorumluluk sahibiyiz. Onu en iyi şekilde yerine getirme gayreti içindeyiz. Milletimiz kenara çekil derse kenara çekilmesini biliriz.

Başbakan Yıldırım'dan ABD'ye tepki

SARAYIN İŞİ GÜCÜ YOK DA CHP İLE Mİ UĞRAŞACAK

Her seçimden sonra CHP klasiğidir kurultay, kurultay diye seslenir. CHP'nin siyasi tarihinde en önemli olaylardan sonra hep kurultay talepleri vardır. Sarayın işi gücü yok da CHP ile mi uğraşacak? CHP'ye sıra bile gelmez. Saray kelimesini düzeltiyorum, külliye. Saray sizin tabiriniz bizimki külliye.