Bakan Kaya KDK'yı Ziyaret Etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’u makamında ziyaret etti.

Bakan Kaya KDK'yı Ziyaret Etti
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Başdenetçisi Şeref Malkoç’u makamında ziyarett etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve KDK’nın ortak çalışma alanları olan aile, kadın ve çocuk haklarına ilişkin görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının gerçekleştirdiği Boşanma Süreci Danışmalığının daha yoğun şekilde kullanımını sağlayacak yasal bir düzenleme yapacaklarını söyleyen Bakan Kaya, “Adalet Bakanlığı ile birlikte, Kamu Denetçiliği Kurumunun da tavsiyesiyle boşanma öncesi danışmanlığını daha da yaygın bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bunun için yasal çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz" dedi.

Halk arasında cücelik diye bilinen Akondroplazi rahatsızlığının da engelli sayılmasıyla ilgili kurumun verdiği tavsiye kararının yerinde olduğunu vurgulayan Bakan Kaya, konuyla ilgili çalışmalar olduğunu ve en kısa zamanda sonuçlanacağının bilgisini verdi.

Başdenetçi Malkoç ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, çok verimli bir görüşme olduğunu ve görüşülen konularda mesafe alınacağını söyledi.

Görüşmede, Kamu Denetçileri Arif Dülger, Celile Özlem Tunçak ve Hüseyin Yürük de yer aldı.
Kaynak: İHA