Aydın'dan Kısa Kısa

Germencik ilçesinde 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi.

Şehit Cafer Ortaokulunda düzenlenen fuarda, öğrencilerin hazırladıkları projeler sergilendi.

Okul Müdürü Osman Gürsoy, açılışta yaptığı konuşmada, sergide, öğrenciler tarafından hazırlanan 9'u fen bilimleri, 3'ü Türkçe, 2'si matematik, 2si görsel sanatlar, 2'si teknoloji ve tasarım, 1'i İngilizce, 1'i de sosyal bilgiler alanından olmak üzere 20 projenin yer aldığını kaydetti.

Açılışa Germencik Kaymakamı Ayhan Işık da katıldı.

- Germencik hastanesi Aydın'a bağlandı

Germencik Devlet Hastanesinin, bağımsız hastane statüsünün kaldırılarak, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi ek hizmet binası olarak hizmet vereceği bildirildi.

Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Selma Özcan, yaptığı açıklamada, Germencik Devlet Hastanesinin müstakil hastane statüsünün kaldırılıp mevcut binasının ek hizmet binası olarak değerlendirilmesi kaydıyla personeliyle birlikte idari, mali ve tıbbi hizmetler bakımından Aydın Atatürk Devlet Hastanesine bağlandığını kaydetti.

Birleşme sayesinde daha önce 6 uzman hekimle hizmet veren Germencik Devlet Hastanesinin, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi imkanlarından yararlanarak daha fazla sayıda uzman hekimle hizmet vermesi yönünde planlamaların yapılacağını dile getiren Özcan, 'İlçe halkının daha kısa sürede farklı branşlardaki doktorlardan hizmet alması muayene olabilmesi, özellikli birim olan ameliyathanenin etkin çalıştırılabilmesi amaçlanmaktadır.' dedi.

Aydın Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Türkmen de Germencik Kaymakamı Ayhan Işık’ı makamında ziyaret ederek konu hakkında bilgi verdi.

Kaymakam Işık, alınan kararın ilçe açısından yararlı olacağını ifade ederek, 'Bu, ilçemizdeki sağlık hizmetinin kalitesini artıracağı anlamını taşıyor. Vatandaşlarımızın artık belli poliklinik alanlarında Aydın Atatürk Devlet Hastanesine gitme gerekleri ortadan kalkacak.' dedi.

- Dalyanlar Akköylü balıkçılara kiralandı

Didim ilçesi sınırlarında yer alan Akköy, Bölge-Kabahayıt, Batıköy ve Karacagöl dalyanları, 5 yıl süreyle Akköy Su Ürünleri Kooperatifine kiralandı.

Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fuat Fikret Aktaş, yaptığı açıklamada, dalyan alanlarının hem deniz hem de karasal tatlı su kaynaklarından etkilenen, besince zengin ve sığ su kütlelerine sahip olduklarından dolayı birçok türden balığın ve diğer organizmaların beslendiği, geliştiği ve yaşamının en az bir devresini geçirdiği korunaklı alanlar olduğunu söyledi.

Tamamen geleneksel yöntemlerle su ürünleri avcılığı yapılan dalyanların, sürdürülebilir balıkçılık açısından büyük öneme sahip olduklarına dikkati çeken Aktaş, şunları kaydetti:

“İl müdürlüğümüzce yapılan ve yer teslimini yaptığımız Didim’deki dalyanlar, 5 yıl süreyle Akköy Su Ürünleri Kooperatifi tarafından işletilecek. Bu dalyanlarda yıllık toplam 70 ton olmak üzere kefal, çipura, levrek, yılan balığı ve dil balığı avlanabilecek.”

Akköy Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Cengiz Ovalıoğlu da şunları söyledi:

“Akköy'de 1973 yılında kurulan kooperatifimiz, bugün iyi yerlere geldi. İnşallah daha iyi noktalara geleceğiz. On binlerce sofraya ulaşmak, kaliteyi ucuza satmak istiyoruz. Planlı, projeli çalışarak üretime de geçmek istiyoruz. Üniversitelerle birlikte çalışarak, kültür balıkçılığı yapacağız ve yüzde 100 doğal olan balığı üreteceğiz.'

Kaynak: AA