'Altın Nesil Değil Hain Nesil Yetiştirdiler'

Antalya Emniyet Müdürü Uzunkaya:'15 Temmuz'da bunun bir hizmet hareketi olmadığını, yetiştirilmek istenen ya da toplumun anladığı şekildeki 'altın nesil' yerine nasıl hain bir örgüt yapısının yetiştiğini, yetiştirilmek istendiğini, Türk Devletine ve bu millete hizmet için değil, efendilerine hizmet için kendilerini adamış olduklarını gördük'.

Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, '15 Temmuz'da bunun bir hizmet hareketi olmadığını, yetiştirilmek istenen ya da toplumun anladığı şekildeki 'altın nesil' yerine nasıl hain bir örgüt yapısının yetiştiğini, yetiştirilmek istendiğini, Türk Devletine ve bu millete hizmet için değil, efendilerine hizmet için kendilerini adamış olduklarını gördük.' dedi.

Emniyet Müdürü Uzunkaya, Antalya'da yayın yapan bir televizyon kanalında yayınlanan 'Gündem Özel' programında Türkiye'nin zor bir coğrafyada olduğunu belirterek, ülkenin etrafında ve Ortadoğu'da yıllardan beri yaşananları herkesin gördüğünü söyledi.

Türkiye'nin de bu vehametin içerisine çekilmeye çalışıldığını vurgulayan Uzunkaya, Türkiye'ye dost görünüp de 30 yıldır PKK terörünün arkasında bulunanların maskesinin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında düştüğünü kaydetti.

Uzunkaya, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 1960'lı yılların sonunda başlayan uzun bir proje olduğunun altını çizerek, örgütün Türkiye'deki dokusunun inanç değerleri üzerine inşa edildiğini belirtti.

- 'Kendilerini efendilerine adamış olduklarını gördük'

Örgütün, dini istismar ederek oluşturduğu haledeki insanları, duygusal bir takım enstrümanlarla birbirine bağladığını anlatan Uzunkaya, 'Malum örgütün başı olan Pensilvanya'daki zat, sürekli gözyaşıyla milletin büyük bir kesimini ağlaya ağlaya yumuşatarak hamurun içine kattı ve karıştırdı. Yıllarca bu yapıldı.' diye konuştu.

Örgütün kendisini 'Hizmet hareketi' olarak adlandırdığını ve inanç değerlerine bağlı pırıl pırıl bir 'Altın nesil' yetiştirmek gayesinde olduğu gösterdiğini vurgulayan Uzunkaya, şöyle konuştu:

'15 Temmuz'da bunun bir hizmet hareketi olmadığını, yetiştirilmek istenen ya da toplumun anladığı şekildeki 'Altın nesil' yerine nasıl hain bir örgüt yapısının yetiştiğini, yetiştirilmek istendiğini, Türk Devletine ve bu millete hizmet için değil, efendilerine hizmet için kendilerini adamış olduklarını gördük. İyi ki gördük. 15 Temmuz'da 250 şehidimiz oldu. 2 binin üzerinde gazimiz oldu. 15 Temmuz gecesi bu insanların, bu milletin 7'den 77'ye nasıl canhıraş bir şekilde topların, tüfeklerin, tankların önüne kendilerini attığını gördük. İhanet hareketinin esasında ülkeyi bölmek, parçalamak, yok etmek için yaptığı 15 Temmuz darbe girişimi, ülkedeki insanları bir araya toplayan bir harekete dönüştüğü için iyi ki olmuş diyoruz.'
Kaynak: AA