Acemi Hırsızlar Benzinlik Soydu, Polise Yakalandı

Bursa’da benzin istasyonuna silahla gelerek soygun gerçekleştiren biri çocuk 3 acemi hırsız, 20 kilometre kaçamadan yakalandı.

Acemi Hırsızlar Benzinlik Soydu, Polise Yakalandı
Edinilen bilgiye göre, olay, Gemlik ilçesine bağlı İstanbul Yolu üzerinde Engürücük Mahallesi’ndeki bir benzin istasyonunda dün gece yaşandı.

İstanbul Bursa yolu üzerinde yer alan benzin istasyonuna 16 MAG plakalı araçla gelen Fuat Ö.(18), Murat Y.(18) ve S.G.(14) isimli şahıslar, istasyon görevlilerinden depoyu doldurmalarını istediler. Akaryakıt alan şahıslar, yanlarındaki pompalı tüfekle havaya bir el ateş açarak istasyon görevlisinin cebindeki parayı istediler. İstasyon görevlisinin cebinde bulunan 3 bin 150 TL parayı alan şahıslar olay yerinden kaçmaya çalıştılar. Ancak otomobilleri çalışmayınca pompacılara zorla otomobili ittiren zanlılar, araba çalışır çalışmaz olay yerinden kaçtılar.

Durumu jandarma ve polise bildiren istasyon çalışanları korku dolu anlar yaşarken, ekipler şahısların yakalanması için operasyon başlattı. Polis ve jandarma ekipleri tarafından kovalanan zanlılar bir ara yolu şaşırarak otobana girdi. Otobandan çıkmak için para ödeyen acemi hırsızlar Bursa’ya geldiklerinde karşılarında polisi görünce şaşkına uğradı. Polis tarafından kovalanan zanlılar İstanbul Caddesi üzerinde otomobil fabrikasının önünde gözaltına alındı.

Fuat Ö., Murat Y. ve S.G.’nin bulunduğu araçtan bir adet av tüfeği ve 3 bin 150 TL ele geçirildi. Yapılan inceleme sonucu aracı kullanan Fuat Ö.’nün ehliyetsiz ve alkollü olduğu da tespit edilerek 6 bin TL ceza kesildi.

Şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından polis tarafından jandarma ekiplerine teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Kaynak: İHA