ABD'nin PYD'ye vereceği silahlara dikkat!

ABD Başkanı Trump'ın terör örgütü YPG'nin başını çektiği DSG'ye ağır silah verilmesi kararının ardından, verilecek silahlarla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.

ABD'nin PYD'ye vereceği silahlara dikkat!
ABD'nin PYD'ye vereceği silahlara dikkat!
Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'den bir terörist, Rus medyasına yaptığı açıklamada, ABD'nin kendilerine havan mermileri, ısı güdümlü füzeler, doçka ağır makineli tüfekler, otomatik silahlar, ağır otomatik silahlar, zırhlı araçlar ve tanklar vereceğini ifade etti.

TANKLAR, ZIRHLI ARAÇLAR, ISI GÜDÜMLÜ FÜZELER...

YPG'li terörist, silah yardımı sayesinde Rakka'ya kısa sürede gireceklerini iddia ederek 'ABD yakın zamanda bize havan mermileri, ısı güdümlü füzeler, docka ağır makineli tüfekler, otomatik silahlar, ağır otomatik silahlar, zırhlı araçlar ve tanklar gönderecek. Bu silahlara çok ihtiyacımız var. Rakka kent merkezine yönelik operasyonda tank ve zırhlı araçlara ihtiyacımız olur. Ayrıca DAEŞ'in bomba yüklü araçlarının bize varmadan imha edilmesi için ısı güdümlü füzelere ihtiyacımız var.' şeklinde konuştu.

'ABD BİZE SİLAHLARI KULLANMAYI ÖĞRETECEK'

Terörist, yakın zamanda gönderilecek olan silahların kullanımı konusunda ABD ordusunun kendilerine danışmanlık hizmeti vereceğini de sözlerine ekledi.

YPG yetkilisi, silah yardımı sayesinde Rakka'nın kısa sürede IŞİD'in elinden kurtarılacağını vurguladı: 'ABD yakın zamanda bize havan mermileri, ısı güdümlü füzeler, docka ağır makineli tüfekler, otomatik silahlar, ağır otomatifk silahlar, zırhlı araçlar ve tanklar gönderecek. Bu silahlara çok ihtiyacımız var. Rakka kent merkezine yönelik operasyonda tank ve zırhlı araçlara ihtiyacımız olur. Ayrıca IŞİD'in bomba yüklü araçlarının bize varmadan imha edilmesi için ısı güdümlü füzelere ihtiyacımız var.'

Yetkili, yakın zamanda gönderilecek olan silahların kullanımı konusunda ABD ordusunun kendilerine danışmanlık hizmeti vereceğini de sözlerine ekledi.

Ankara, terör örgütü olarak kabul ettiği YPG'nin Rakka operasyonuna katılmasına karşı. ABD, Türkiye'nin itirazlarına rağmen YPG'ye ağır silah yardımında bulunmasına hükümetten tepki geldi. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli gelişmenin 'kabul edilemez' olduğunu vurgularken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'da 'Suriye'de yanlış adımlar atılmamalı' demişti.