22 Yıldır Engelli Kızına Fedakarca Bakan Anneye Yılın Annesi Ödülü

Tokat’ta Aile Haftası etkinlikleri kapsamında 22 yıldır engelli kızına bakan Gülizar Akdağ, yılın annesi seçildi.

22 Yıldır Engelli Kızına Fedakarca Bakan Anneye Yılın Annesi Ödülü
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyona, il genelinde yaşayan engelli çocuklar ve aileleri katıldı.

Etkinlikte 22 yaşındaki engelli kızı Sevda Akdağ’ı yaşadığı tüm zorluklara rağmen sürekli sosyal hayatın içinde tutmayı başaran 48 yaşındaki Gülizar Akdağ, yılın annesi olarak seçildi.

Tokat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Özdemir, kent genelin de engellilere yönelik olarak evde bakım hizmeti alan 6 bin civarında dosyanın bulunduğunu söyledi.

Devletin sunduğu bu imkanlarla engellilerin aileleri tarafından çok daha rahat ve huzurlu bir ortamda yaşadığına vurgu yapan Özdemir, "Bizim ailelerimiz hakikaten engelli vatandaşlarımızı engelli olarak görmüyorlar. Bizlerden bir parça olarak görüyorlar. Toplumun bir parçası olarak görüyorlar ve öyle değerlendiriyorlar. Bu ailemiz de bunlardan bir tanesi. Biz bu çocuğumuza fedakarca bakan bu ailemizi seçtik" dedi.

Yılın annesi olarak seçilen Gülizar Akdağ, engelli kızı Sevda ile dolu dolu yaşadığını söyleyerek, "Her şeyi yaşattı bana Sevda. İyiyi de, üzüntüyü de, sevinci de, dolu dolu yaşadım" dedi.

Devletin evde engelli bakımı yapan ailelere verdiği desteklerden dolayı daha kaliteli bir yaşam sürdürdüklerini ifade eden Akdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Baba Zekeriya Akdağ da eşine verilen bu unvandan dolayı Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne teşekkür ederek devletin engellilere vermiş olduğu desteğin çok önemli olduğunu aktardı.

Etkinlik sonunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Özdemir tarafından Yılın Annesi Gülizar Akdağ’a hediye takdim edildi.
Kaynak: İHA