'2. Kartal Geleceğe Yatırım Zirvesi'

Gayrimenkul geliştiricilerinin yöneticilerini, yatırımcı ve uzmanlarını aynı çatı altında toplayan zirvede, Kartal'ın dünü, bugünü ve geleceği nokta masaya yatırıldı.

Gayrimenkul geliştiricilerinin yöneticilerini, yatırımcı ve uzmanlarını bir araya getiren '2. Kartal Geleceğe Yatırım Zirvesi'nde kentin dünü, bugünü ve geleceği nokta ele alındı.

Dragos Arkeolojik Kazı Alanı'nda düzenlenen zirvenin açılışında, Kartal'ın tarihini konu alan film gösterildi.

Açılışta konuşan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, 2009'dan bu yana yaptıkları halk toplantıları sonucunda ilçedeki vatandaşların kentsel dönüşüme hazır olduğunu söyledi.

Belediye olarak kendilerini yenilemek istediklerini vurgulayan Öz, 'Bu aşamada biz hazırız, halk hazır. Ama bazen tıkanan mevzuat kendini hazır hissetmediğini gösteriyor.' dedi.

Öz, zirvede farklı bir program tasarlandığını aktararak, şöyle devam etti:

'Sunay Akın’ın katkılarıyla sanat yönünden Kartal ele alınıyor. Sosyo Ekonomik Derecelendirme (SED) raporu, mahalle eylem planı konuşulacak. Arkasından Kartal'da bir sürü projeyi hayata geçiren satış elemanlarıyla, proje müdürleriyle konuşacağız çünkü halkla iç içe, bire bir muhatap olan onlar. Aramızda yurt dışından gelip Kartal’a sermaye yatıranlar, proje yapanlar var. Onlar kendilerini, hangi amaçla Kartal’a geldiklerini anlatacaklar.'

'Kartal’ın Renkleri', 'Yabancı Yatırımcıların Gözünden Kartal', 'Uzmanlar Ne Diyor', 'Kartal’ın Değişen Kent Kimliği', 'Neden Kartal', 'Kartal Yüksekten Uçuyor' başlıklarının masaya yatırıldığı zirvede, Türkiye için örnek oluşturan dönüşüm modelinin anlatılmasının yanı sıra Kartal’ın gayrimenkul piyasalarındaki geleceği uzmanlar tarafından değerlendirildi.

Kaynak: AA