15 Temmuz Şehitleri İçin Yüzdüler

Kahramankazan ilçesinde düzenlenen okullar arası yüzme turnuvasında öğrenciler, 15 Temmuz şehit ve gazileri için kulaç attı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Belediye Yüzme Havuzunda düzenlenen ve 2 gün süren yarışmalara ilçedeki ortaokul ve liselerden 100 öğrenci katıldı.

Yarışmalar sonunda dereceye giren öğrencilere madalya ve katılım belgeleri, turnuvanın final müsabakalarını izleyen Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve ilçe protokolü tarafından verildi.

İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Süleyman Yaldır, ödül töreninde yaptığı konuşmada, 10 branşta okul sporları etkinlikleri düzenlediklerini, yüzme şampiyonasının şehitler ve gazilere atfedildiğini söyledi.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk de kendisinin yüzmeyi sulama kanalı ve kepçe oyuklarında öğrenmesine karşın bugün ilçelerinin modern yüzme havuzlarında yarışmaların düzenlendiği bir hale geldiğine dikkat çekti.

Ertürk, turnuvanın 15 Temmuz şehitleri ve gazilerinin anısının yaşatılması adına düzenlenmiş olmasının da kendilerini ayrıca gururlandırdığını söyledi.

Ödül törenin ardından 8 yaşındaki yüzme sporcusu Elif Su Cevher, bir gösteri sundu.

Turnuvada, ortaokullarda Şahin Ortaokulu'ndan Ece Ateşsaçan ve Ahmet Kocamanoğlu, liselerde Şehit Lokman Biçinci Sağlık Meslek Lisesi'nden Hatice Ceren Şener ile Akıncı Anadolu Lisesi'nden Faruk Emre birinci oldu.

Kaynak: AA