Mirziyoyev Ve Berdimuhammedov Telefonda Görüştü

Özbekistan ile Türkmenistan cumhurbaşkanlarının görüşmesinde iki ülke arasındaki anlaşmaların hayata geçirilmesine ilişkin meseleler ele alındı.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev ile Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhammedov telefonda görüştü.

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Mirziyoyev ile Berdimuhammedov arasında telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

Telefon görüşmesinde, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'in 6-7 Mart'ta Türkmenistan'a resmi ziyareti sırasında mevkidaşı Berdimuhammedov ile yaptığı görüşmede varılan anlaşmaların hayata geçirilmesine ilişkin meseleler ele alındı.

Görüşmelerinde iki ülke arasındaki siyasi, ticari-ekonomik, ulaşım-taşımacılık ve kültürel-insani alanlardaki üst düzey ilişkilerin sürekli gelişmekte olduğuna işaret eden liderler, ekonomik projelerin de dahil olduğu iş birliği programı ve projelerinin zamanında hayata geçirilmesi amacıyla iş birliğinin daha da geliştirilmesinin önemini vurguladı.

Bölgesel ve uluslararası öneme sahip güncel meselelerin detaylı olarak ele alındığı telefon görüşmesinde, yakın gelecekte gerçekleştirilecek ortak etkinliklerin tertibi konusunda mutabakata varıldı.

Samimi ve dostça ortamda, karşılıklı saygı ve iyi komşuculuk ruhunda geçen telefon görüşmesinde Berdimuhammedov, kardeş Özbek halkına iyi dileklerini iletti.

Bu arada, Aşkabat'ta düzenlenen Orta Asya+Japonya Diyaloğu Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere Türkmenistan'da bulunan Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov, dün Gurbanguli Berdimuhammedov tarafından kabul edilmişti.
Kaynak: AA