Yenimahalle'de Beyin Dalgalarının Yaşama Etkileri Konuşuldu

Yenimahalle Belediyesi İkinci Bahar Kültür ve Dayanışma Merkezi’nde düzenlenen bir seminerde beta, alfa, teta ve deltadan oluşan 4 beyin dalgası hakkında bilgi verildi.

Yenimahalle'de Beyin Dalgalarının Yaşama Etkileri Konuşuldu
Yenimahalle Belediyesi Tepekule İkinci Bahar Kültür ve Dayanışma Merkezi sakinleri, Psikolog İsmihan Bilişik’in seminerleriyle hem yeni bilgiler öğreniyor hem de rahatlama meditasyonlarıyla kendilerini yeniliyor. Katılımcılara “Beyin Dalgaları ve Yaşamımıza Etkileri” başlıklı bir seminer veren Bilişik; beta, alfa, teta ve deltadan oluşan 4 beyin dalgası hakkında bilgi verdi.

“Betadan kurtulun”

Betanın stresin ve gerilimin beyin dalgası olduğunu ifade eden Bilişik, “Bu beyin dalgası sürekli geçmişe ve geleceğe gider. Bedensel algıları kapatır. Beta beyin dalgası bedenin doğal tedavi faaliyetlerini durdurur. Betadaki insanlar her şeyi kendilerine yönelik bir saldırı olarak görürler” dedi.

Bu beyin dalgasının insana ciddi zararlar verdiğini kaydeden Bilişik, bu dalgadan çıkmak için korkuları yenmek gerektiğini söyleyerek olumlu düşünme yollarından bahsetti.

“Alfa yaşamın kendisidir”

Alfanın ise hazzın, keyfin ve mutluluğun beyin dalgası olduğunu söyleyen Bilişik, “Betada yaşamda kalma korkusu varken alfada yaşamın kendisi vardır. Alfa beyin dalgası kendini iyi hissettiğin yerdir. Alfa sadece kendini iyi, mutlu hissettiğin yer değil, aynı zamanda beden içinde iyileşmenin başladığı yerdir” şeklinde konuştu.

Teta beyin dalgasında zihnin uyku halinde olduğunu kaydeden Bilici, iyileştirici hücrelerin çok daha fazla olduğunu ve zihinsel bağlantıların bu dalgada olduğunu belirterek deltanın ise uykunun en derin olduğu saatlerde ortaya çıktığını sözlerine ekledi. Seminerin ardından katılımcılar meditasyon yaparak rahatladı.
Kaynak: İHA