Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki tenis kompleksinin yapımı tamamlandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Alipaşa Mahallesi Çorlu Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi yanındaki alanda inşa edilen tenis kompleksi çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada, tenis kompleksinde biri kapalı olmak üzere 4 tenis kortunun yer aldığını ifade edilerek şunlar kaydedildi:

'Biri kapalı olmak üzere toplamda 4 tenis kortu bulunan 12 bin 40 metrekarelik alan üzerinde ayrıca 300 kişilik betonarme tribün, fitness salonu, soyunma odaları ve idari ofislerin bulunduğu 272 metrekarelik bir bina, deck zeminli kapalı ve açık kafeterya, ağaç dikimi ve bitkilendirme çalışması yapılan 5 bin 127 metrekarelik yeşil alan, araç otoparkı, yürüyüş yolları, kondisyon aletleri ve çocuklar için kauçuk zemin üzerine 2 adet salıncak ve 2 adet tahterevalliyi de içeren tek kuleli oyun grubu bulunuyor. Çorlu Belediyesi Tenis Kompleksi’ndeki kortlar vatandaşlarımız tarafından halk günlerinde (pazartesi ve çarşamba) 09.00 - 17.00 saatleri arasında ücretsiz olarak kullanılabilecekken diğer günlerde ücret karşılığında kullanılabilecek.'

- Çorlu'da belediye çalışmaları

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki eskiyen çöp konteynerlerini yenilemeye devam ediyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, cadde ve sokakların daha temiz tutulması için eskiyen çöp konteynerlerinin yenilenmesi işi kapsamında 800 litre kapasiteli galvaniz kaplama çöp konteynerleri ile değiştirildiği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, şehir genelinde evlerdeki tadilatlar nedeniyle çöp konteynerlerine vatandaşlar tarafından molozlar döküldüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:

'Şehir genelinde evlerdeki tadilatlar nedeniyle çöp konteynerlerine ağırlıklı olarak vatandaşlar tarafından molozlar dökülüyor. Ayrıca çöp poşetlerinin kapalı olmaması nedeniyle de çöp konteynerlerimizin tabanlarında deformeler oluşuyor. Temizlik İşleri Müdürlüğünün görevi evsel atıkları toplamaktır. Ekiplerimiz maalesef çöplerle molozları aynı araçla toplamak zorunda kaldığı için molozlar, araçlarımızın teçhizatına zarar veriyor.

Evsel atıklar konusunda yaşanabilecek herhangi bir sıkıntıya karşı deforme olan konteynerlerin yerine 800 litre kapasiteli galvaniz kaplama çöp konteynerleri koyuyoruz. Halkımızın, evlerden çıkan molozların çöp konteynerlerine atılmaması konusunda duyarlı olmasını bekliyoruz. Bu araçların milli servet olduğunu unutmamamız gerekir. Bu sebeple vatandaşlarımızdan yenileriyle değiştirdiğimiz çöp konteynerlerine sahip çıkmalarını, yerlerini değiştirmemelerini, içinde ateş yakmamalarını ve katı atıklarını belirtilen saatlerde attıktan sonra da kutuların kapaklarını kapatmalarını rica ediyoruz.'

Kaynak: AA