Sözlü Açıklaması 'Türk Polisi, Türk Milleti'nin Güvenliğinin Ve Huzurunun Teminatıdır'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Türk Polisi korku ve endişenin kaynağı değil; Türk Milleti’nin güven ve huzurunun teminatıdır" dedi.

Başkan Sözlü, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 172. yıl dönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı

Polisin hukuk devletinde emniyet ve güveni ifade ettiğini belirten Sözlü, "Türk Polisi Türk Milleti’nin güvenliğinin ve huzurunun teminatıdır" dedi

Ülkemizin iç güvenliğinin sağlanması, huzur ve refah ortamının oluşması noktasında üstün gayretler gösteren Türk Polis Teşkilatı’nın 172. kuruluş yıl dönümünü kutlamaktan dolayı bahtiyar olduğunu belirten Başkan Sözlü, köklü bir geçmişe, deneyime ve birikime sahip olan Polis Teşkilatımızın yasaların uygulanmasını gözetmek, kamu düzeni ile vatandaşların güvenli ve huzurlu bir şekilde yaşamalarını sağlamak amacıyla önemli ve ulvi bir görev üstlendiğini vurguladı.

"Yürekli vatan evlatları"

Türkiye’nin Temmuz 2015’ten bu yana yaşadığı zorlu süreçte gerek terörle mücadele noktasında gerekse 15 Temmuz hain kalkışmasında çok sayıda polisini, askerini şehit verdiğini hatırlatan Başkan Sözlü, şöyle devam etti:

"Türk Polisi, endişenin ve korkunun değil; Türk Milleti’nin huzurunun ve güvenliğinin teminatıdır. Türk Polisleri, milletimizin can güvenliği, Türk vatanının bölünmez bütünlüğü, devletimizin bekası için kendi canını feda eden yürekli vatan evlatlarıdır."

Mesajının sonunda Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşundan bu yana şerefli geçmişi ile Türk Milleti’nin övgüsüne mazhar olduğunu ifade eden Başkan Sözlü, şunları kaydetti:

"Bu duygu ve düşüncelerle hukukun, adaletin ve güvenin tesis edilmesine hizmet eden Türk Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 172. yıl dönümünü kutluyor, Türk Milleti’nin güvenliğini sağlamak amacıyla görevi başında şehit olan tüm polislerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum"
Kaynak: İHA