Hamas'tan Gazze'deki 'Maaş Kesintisine' Tepki

Hamas: 'Hükümetin memurların maaşlarında kesintiye gitme kararını ve çözüm için hiçbir şey yapmamasını hoş karşılamıyoruz. Sorumluluğu başkasına yükleme politikasından uzakta, memurların yanında olduğumuzu belirtiyoruz'

Hamas, Filistin Uzlaşı Hükümeti'nin Gazze Şeridi'ndeki memurların maaşlarında kesinti yapmasını tepkiyle karşıladı.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, 'Hükümetin memurların maaşlarında kesintiye gitme kararını ve çözüm için hiçbir şey yapmamasını hoş karşılamıyoruz. Sorumluluğu başkasına yükleme politikasından uzakta, memurların yanında olduğumuzu belirtiyoruz.' ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, maaşların kesilmesinden doğacak sonuçlardan Rami el-Hamdallah başbakanlığındaki hükümetin sorumlu olacağı belirtildi.

Gazze Şeridi'ndeki Filistin yönetimine bağlı kamu çalışanları geçen hafta yaptıkları yaptıkları açıklamada, Ulusal Uzlaşı Hükümeti'nin mart ayı maaşlarında yüzde 30 kesinti yaptığını belirtmiş, hükümet ise söz konusu kesintinin geçici olduğunu, brüt maaştan değil primlerden yapıldığını ve ambargodan kaynaklandığını öne sürmüştü.

Filistin'de 2014'te Ulusal Uzlaşı Hükümeti kurulmuş ancak Hamas ile Fetih arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle hükümet Gazze Şeridi'nde göreve başlayamamıştı.

Kaynak: AA