Ekonominin Kalbi Çankaya'da Atıyor

Çankaya, 2017 yılının başında da iş yeri açmak isteyen girişimcilerin ilk tercihi oldu. Çankaya Belediyesi, 2017’nin ilk çeyreğinde bin 220 yeni işletmeye ruhsat verdi.

Ekonominin Kalbi Çankaya'da Atıyor
"Yatırımın Başkenti" Çankaya, iş yeri açmak isteyen girişimcilerin ilk adresi olma özelliğini sürdürüyor. Çankaya’da ocak, şubat ve mart aylarını kapsayan 2017’nin ilk çeyreğinde bin 220 yeni iş yeri açıldı. Çankaya’da ticari faaliyette bulunmak isteyen işletmelerden bin 41’i market, büro, kuaför, pastane, lokanta, konfeksiyon gibi sıhhi iş yeri, 111’i depo, ilaçlama, imalathane gibi gayrisıhhi iş yeri, 68’i ise güvenliğe tabi eğlence ruhsatı için belediyeye başvurdu.

Bir işletmenin uyması gereken her koşul incelenerek verilen ruhsat, daha sonra da işletmenin uygunluğu açısından ruhsat denetim ekipleri ve zabıta tarafından da kontrol ediliyor. Çankaya Belediyesi denetim ekipleri de sadece mart ayında 517 iş yerinin ruhsat kontrolünü gerçekleştirdi. Belediye, iş yerlerinin kapısını yeni açan esnafa özel yapım nazar boncuklu hayırlı olsun çerçevesi de hediye ediyor. Çankaya Belediyesi Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesi’nde engelliler tarafından yapılan çerçeve içinde verilen hediyeyi kabul eden esnaf da nazar boncuğunu iş yerlerine asıyor.
Kaynak: İHA