Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda 2 Bin Öğrenci Eğitim Aldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda mart ayı içinde 47 okuldan 2 bin 127 öğrenciye teorik ve uygulamalı trafik eğitimi verildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen yıl Yeşiltepe Mahallesi'nde açılan Büyükşehir Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda öğrencilere teorik ve uygulamalı trafik eğitimi veriliyor.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen eğitim çalışmaları kapsamında, Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim komisyonu oluşturuldu. Oluşturulan bu komisyon tarafından eğitim planı hazırlanarak, mart ayı itibariyle öğrencilere yönelik teorik ve uygulamalı eğitimlere başlandı.

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda mart ayı içinde 47 okuldan 2 bin 127 öğrenciye eğitim komisyonu tarafından teorik ve uygulamalı trafik eğitimi verildi.

Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik polisleri ile Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı teknik personeli tarafından öğrencilere, trafik işaretlerinin anlamı, trafik ışıklarının kullanımı, yaya üst ve alt geçitlerinin kullanımı, trafikte bisiklet kullanımı, akülü araçlar ile sürüş eğitimi gibi eğitimler veriliyor.

Öğrencilerin okullarından otobüslerle ücretsiz olarak taşındığı trafik eğitim parkındaki eğitimlerin, 2016-2017 eğitim yılı sonuna kadar devam edeceği ve her gün ortalama 100 öğrenciye eğitim verileceği belirtildi.

Kaynak: AA