46 Sağlık Derneğinden 'Evet' Açıklaması

Hekim Hakları Derneği, Sağlık Sen, İstanbul Sağlık Platformu, Aktif Sağlıkçılar ve Eğitim Derneği, Sağlık Medeniyet Derneğinin de aralarında olduğu 46 oluşum, referandumda ’evet’ oyu kullanacaklarını açıkladı.

46 Sağlık Derneğinden 'Evet' Açıklaması
Hekim Hakları Derneği, sağlık alanında çeşitli dernek ve üyelerinin katıldığı bir kahvaltı programı düzenledi.

Bağcılar Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen programda, sağlık alanında aktif olan birçok dernek ve dernek üyeleri yapılan basın açıklamasında, 16 Nisan’daki Anayasa Değişikliği Referandumu için ’evet’ oyu kullanacaklarını açıkladı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da sağlıkçılar ile birlikte kahvaltı programına katıldı.

Sağlık çalışanlarını ve sağlık alanında önemli hizmetler veren dernek üyelerini Bağcılar’da ağırlamaktan dolayı son derece mutluluk duyduğunu belirten Çağırıcı, "Referandum çalışması sürecinde herkes üzerine düşen vazifeyi yerine getirdiğini görüyoruz. Son yıllarda ülkenin istikrara kavuştu. İnsanlar arasında hiçbir ayırım yapılmadan hizmet veriliyor. Milletine, ülkesine, ezanına sahip nesil yetiştirmek isteyen herkes 16 Nisan’da ’evet’ demeli" diye konuştu.



“İSTİKRAR SÜRSÜN, EKONOMİK YATIRIMLAR ARTSIN”

Konuşmaların ardından 46 sağlık sivil toplum kuruluşu adına basın açıklaması, Hekim Hakları Derneği Başkanı Prof. Dr. Adem Akçakaya tarafından okundu. Açıklamada, son yıllarda siyasi istikrarın ve güçlü ekonomik yatırımların artması ile güçlenmekte olan Türkiye Cumhuriyetinin önünün kesilmesi amacıyla içeride ve dışarıda birçok odak tarafından düşmanca tavrın gösterilmeye başlandığı ifade edildi. Bu tavrı sergileyenlerin, ülkemizdeki son derece demokratik bir ortamda yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı referandum sürecinde çifte standartlı tavırlarını milli ve manevi değerlere bağlı ülkesini seven ve hizmet sevdalısı kesimlere yönelttikleri ifade edildi. Rövanş alma duygusu ile referandum üzerinden milli birlik ve manevi değerlere saldırılar başladığı vurgulandı.

“SÖZÜ DİNLENİR, LİDER ÜLKE İÇİN ‘EVET’ DİYORUZ”

Açıklamada şöyle denildi:

“Darbeci, vesayetçi mevcut anayasa yerine ‘Milleti yaşat ki Devlet yaşasın’ anlayışıyla milletin temsil yetkisine dayalı, etnik kimlik, dil, din, mezhep ve ideolojik ayırımı gözetmeksizin toplumun tüm değerleriyle barışık, güçlü ve milli bir yönetim sistemi gereklidir. Siyasi istikrar için ekonomik istikrar için bakanlık ve vekillik pazarlıklarına açık ve üçlü kararnamelerle atamaların yapıldığı çift başlı kırılgan mevcut yönetim sistemi yerine koalisyonlara kapalı, seri kararlar alabilen ve uygulayabilen en az 5 yıl yetkilendirilmiş denetlenebilir güçlü iktidarlar gereklidir. Bu iktidarın millet tarafından doğrudan seçilmesi ise millet olarak en önemli kazanımdır. Referandumda önümüze getirilen yeniliklerin milletimizin daha iyi temsiline, meclisimizin asli görevlerine odaklanmasına, devletimizin daha iyi sevk ve idaresine, yargının her türlü vesayetten kurtarılarak bağımsızlaştırılmasına, hesap sorulamaz yetkililerin ortadan kaldırılarak hesap verecek yöneticilere dönüşmesine, devlet imkan ve kabiliyetlerinin bir takım şebekelerce kullanım ve istismarının son bulmasına yönelik olduğunu biliyoruz. Bunun böyle olması için biz de Türkiye’ye yayılmış doktorlar ve sağlık çalışanları olarak ‘evet’ diyoruz. Ülkemizin bağımsızlığı ve istikrarı için, iç ve dış güçlerin darbe teşebbüslerine karşı tek millet olarak durmak için, dünyada tüm mazlumların hamisi, bölgesinde ise sözü dinlenir lider ülke olmak için ‘evet’ diyoruz.”

(Emrah Kuş / İHA)
Kaynak: İHA