'Uyuşturucu Ticaretinin Büyük Bir Bölümünü PKK Yapıyor'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’deki uyuşturucu ticaretinin büyük bir bölümünü PKK’nın yaptığını belirterek, "Batı’daki kimyasal uyuşturucuları ve sentetik uyuşturucularının tamamını Türkiye’ye transfer ediyorlar. Dünyada üretilen sentetik uyuşturucuların yüzde 58 ile 60 arası Türkiye’de yakalanıyor" dedi.

'Uyuşturucu Ticaretinin Büyük Bir Bölümünü PKK Yapıyor'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’da Karadeniz Vakfı tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.

İstinye İbrahim Cevahir Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen kahvaltı programına Bakan Soylu’nun yanısıra çok sayıda işadamı ve vakıf üyesi katıldı.

Bakan Soylu burada yaptığı konuşmada PKK’nın uyuşturucu ticareti ve 16 Nisan Referandumu’nu değerlendirdi.

"DÜNYADA ÜRETİLEN SENTETİK UYUŞTURUCULARIN YÜZDE 58 İLE 60 ARASI TÜRKİYE’DE YAKALANIYOR"

Türkiye’deki uyuşturucu ticaretinin PKK tarafından organize olarak yapıldığına değinen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye’deki uyuşturucu ticaretinin büyük bir bölümünü PKK yapıyor. Sistemi açık ve net Doğudan ve Türkiye içerisinden Lice ve kırsalı başka yerlerde üretilen doğal uyuşturucuları Batı’ya transfer ediyorlar. Batı’daki kimyasal uyuşturucuları ve sentetik uyuşturucularının tamamını Türkiye’ye transfer ediyorlar. Dünyada üretilen sentetik uyuşturucuların yüzde 58 ile 60 arası Türkiye’de yakalanıyor. Bu enteresan bir şey değil mi? Bizim zihniyetimizi, çocuklarımızın bilincini perişan etmeye çalışıyorlar. Kültür emperyalizmi dışında bir sağlık tehlikesiyle, sağlıksız bir nesil tehlikesiyle Türkiye’yi karşı karşıya bırakmak için ellerinden geleni yapıyorlar" dedi.



“TERÖRÜ SİVİL TOPLUM KURUMLARI ÜZERİNDEN TÜRKİYE’YE MUSALLAT ETMİŞLER"

Terörün İşleyişinin STK’lar üzerinden işlediğinin altını çizen Bakan Soylu, “Son 6 ayda bin tane terörist etkisiz hale getirildi, binlerce terörist de gözaltına alındı ve tutuklandı. Terörü sivil toplum kurumları üzerinden Türkiye’ye musallat etmişler. Çocuk derneği kuruyor 700 bin dolar, Avrupa üzerinden ona para gönderiyor, 12- 13 yaşındaki çocukları annelerinin sevgilerinden kopartıyor ve Kandil’e terör eğitimi almaya gönderiyor. Diyarbakır’da, Sur’da, Hani’de, Silvan’da her tarafta oradaki kardeşlerimize anlattım onların sizinle neyi birbirine örtüşüyor? Ahlakı mı?, dini mi?, insanlığı mı?, kıblesi mi? neyi örtüşüyor? Bizim sorumluluğumuz o çocukların geleceklerini ve ideallerini onlarla beraber bütünleştirmek ve geliştirmektir. Terörü musallat eden ve bunları maşa olarak kullananlar Türkiye’yi yönetilemez bir hale getirmek içindir” ifadelerini kullandı.

"MİLLETE GÜVENMEK LAZIM"

Referandum süreciyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Soylu, "Referandum kaçla bitecek? Diyelim ki 60’a 40 bitti, diyelim ki 55’e 45 bitti ya da 54’e 46 bitti, 2010’daki referandum 58’e 42 bitti bu 10 puan, bu taraftan bu tarafa geçince başka bir sonuç olacak. Demokrasinin ve millet iradesinin gücü burada, o milletin tehdidi var ya yanlış yaparsan seni böyle değiştiririm, o denetleme yeni sistemin en önemli aracı budur. Diğer türlü ne kadar oy alırsan al siyasi hayatına devam ediyorsun ister başarılı ol istersen olma. Yeni sistemin en önemli dengesi ve milletin en önemli denetlemesi tamamen budur. Bu millete itaat etmek lazım ve bu millete güvenmek lazım, demokrasisine, reyine, gücüne ama cahil diye suçlamamak lazım” şeklinde konuştu.

(Ufuk Kıvık/İHA)
Kaynak: İHA