Söke'ye Bağlı Yeşilköy'de Dere Islahının Yüzde 70'İ Tamamlandı

Söke’ye bağlı Yeşilköy Mahallesi’ni büyük sıkıntıdan kurtaracak dere ıslahı tamamlanma aşamasına geldi. Geçtiğimiz yıllarda meydana gelen taşkınlarda çok sayıda hayvanını kaybeden Yeşilköylüler, DSİ tarafından yapılan istinat duvarıyla taşkınlardan kurtulacak. Toplam Bin 905 mt dere ıslahı, dere çevresinde duvar ve dere içinde zemin betonun yanında 3 adet menfez yapılmasını kapsayan projenin yüzde 70’inin tamamlandığı belirtiliyor.

Söke'ye Bağlı Yeşilköy'de Dere Islahının Yüzde 70'İ Tamamlandı
Yeşilköy deresinin birçok kez taşkına sebebiyet verdiğini, 7-8 yıl önce projenin gündeme getirildiğini belirten Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş; “Geçen yıl başlatılan ıslah çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı. Bundan sonra meydana gelebilecek aşıtı yağış ve taşkınların Yeşilköy’e zarar vermeyeceğini umut ediyoruz” dedi.

Yıllarca taşkınlarla mücadele ettiklerini belirten Yeşilköy Muhtarı Ahdettin Topan; “Kış aylarında yağışlar ve yoğun su akışı nedeniyle çalışmalar ağır gitti. Ancak havaların düzelmesiyle işler yeniden hızlandı. İhaleyi alan firma tarafından çalışmalara devem ediliyor. Biçok taşkında hayvanlarımız telef oldu, evlerimiz su altında kalma sıkıntısı yaşadı. Bu kadar güzel bir çalışma olacağını bizde tahmin etmiyorduk. Ama ortaya çıkan sonuç çok güzel oldu. Taşkınlardan kurtuluyoruz, emeği geçene herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA