Şehit Aileleri Ve Gaziler Buluşması

Yatağan ilçesinde, 'Şehidim, gazim üzülme, emanetin bizimle' projesi kapsamında 'Şehit Aileleri ve Gaziler Buluşması' düzenlendi.

Muğla'nın Yatağan ilçesinde, İl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Şehidim, gazim üzülme, emanetin bizimle' projesi kapsamında 'Şehit Aileleri ve Gaziler Buluşması' düzenlendi.

Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Enerji Direktörlüğü sosyal tesislerinde, Muğla Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında, 'Şehit Aileleri ve Gaziler Buluşması' düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, şehitler için dua okudu.

Programda konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, Türk milletinin tarih boyunca çok sayıda şehit ve gazi verdiğini söyledi.

Vali Çiçek, Cumhuriyetin kurulmasının ardından düşmanların içten ve dıştan Türkiye'ye zarar vermeye çalıştığını kaydederek, '(Ermeni soykırımı) dediler, ASALA'yı kurdular ve bir sürü diplomatımızı öldürdüler. Halbuki biz hiçbir zaman soykırım yapan bir millet değiliz. İnsanı öldüren değil, aksine yaşatanız. Her yere barış götüren bir Osmanlı'yı düşünün, dinlere, inançlara saygı göstermiş Osmanlı'nın devamıyız.' dedi.

Güvenlik güçlerinin Türkiye'nin toprak bütünlüğünü korumak için şehit olduğunu vurgulayan Çiçek, bu kez de Türkiye'yi bölmek için 'PKK ve Kürt devleti kurulsun' dendiğini ifade etti.

Çiçek, 'Biz de onlarla mücadele ediyoruz ve köküne kadar kazıyacağız. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da söyledi, PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin köküne kadar ineceğiz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlüdür, birliği vardır, bayrağını dalgalandırır, vatanını parçalatmaz.' diye konuştu.

- 'Bu ülke başka bir bayrak kabul etmez'

Muğla Valisi Çiçek, PKK ve DEAŞ'tan umduğunu bulamayanların FETÖ'yü Türkiye'nin üzerine saldığını belirterek, şunları söyledi:

'Bizim içimizden ne kadar düşman yetiştirseniz de milletimizin sağduyusu vardır. Milletimiz, hiçbir zaman evladı da hainlik yapsa evladını kabul etmez. Bunun karşılığında da şehit ve gazi olur. Onun kutsal varlığı, vatanı ve devletidir. Tek devleti de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir, 'Paralel devlet' veya 'Kürt devleti' değildir. Tek bayrağı vardır. Bayrağı anlamlıdır. O bayrak rengini şehit kanından alan bir bayraktır. Üzerindeki ay ve yıldız, milletin bağımsızlığını gösteren bir işarettir. Onun için o bayrak kutsaldır. Bu ülke başka bir bayrak kabul etmez. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin içerisinde tek bir millet vardır, o da Türk milletidir. Başka millet yoktur. Bu milletin içerisinde Alevi de Sünni de Çerkez de Kürt de Laz da Tatar da inancı ve etnik yapısı ne olursa olsun birdir. Bu kutsal değerlere kim ihanet ederse, şehit olmaya her zaman hazırız. Şehitlerimiz de bunlar için şehit olmuştur.'

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanların talimatıyla önceliklerinin şehit yakınları ve gaziler olduğunu kaydeden Çiçek, şehitlerin emanetlerini koruduklarını kaydetti.

Muğla’da 165 şehit ve 529 gazi olduğunu belirten Çiçek, 'Şehit yakınları ve gaziler nerede olursa olsun biz, onların yanında olacağız.' dedi.

Kaynak: AA